Dilovası'nda yeşillik alanlar yok ediliyor

Dilovası'nda yeşillik alanlar yok ediliyor

Bölgede başlayan çalışmaları görüntüleyen Ramazan Sezen isimli vatandaş, çalışmaların sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde başladığını, Dilovası’nın son yeşillik alanlarından birinin de yok edildiğini söyledi.

Dilovası’nın son yeşil alanlarından biri de yok ediliyor. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde sözünü verdiği ‘tır parkı projesi’, halkın zeytinlik bölgesi olarak tarif ettiği 100 dönümlük alan üzerine inşa edilecek. Bölgenin en büyük lojistik merkezi olarak tanıtılan alanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iş makinaları kazı çalışmalarına başladı.

"TOPLUM VİCDANI KABUL ETMEZ"

Bölgede başlayan çalışmaları görüntüleyen Ramazan Sezen isimli vatandaş, çalışmaların sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde başladığını söyledi. Dilovası’nın son yeşillik alanlarından birinin de yok edildiğini söyleyen Sezen, “Dilovası’nın zeytinlik bölgesi olarak bilinir burası, zeytin ağaçlarının olduğu yeşil bir alan. Burada birkaç gündür yeşil alan yok edilmek suretiyle düzenleme çalışması yapılıyor. Tır parkı projesi yapıldığı bilgisini aldık. Burası Dilovası’nın batısında kalan son yeşillik alanlardandı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde çalışmaya başlandı, burayla ilgili herhangi bir itiraz da yok dolayısıyla. Burası insanlar arasında ‘Beşinci Bağ’ olarak bilinirdi, ilk dört bağ yok edildi, şimdi de burası yok ediliyor. Umarım toplumun vicdanı harekete geçer de buna izin verilmez” ifadelerini kullandı. Evrensel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.