Dilovası’nda tomografi cihazı yok

Dilovası’nda tomografi cihazı yok

Dilovası Devlet Hastanesi’nde kanser teşhisinde en önemli yöntemlerden biri olan tomografi cihazının olmaması nedeniyle hastalar tedavi için farklı hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

2017 yılı verilerine göre Dilovası'nda kanserden ölümlerin oranı yüzde 33,7. Bu rakam Türkiye genelinde 12,9, Kocaeli'de ise 18,9. İlçede de bir tane devlet hastanesi bulunuyor. Kapasitesinin üstünde hastayla ilgilenen Dilovası Devlet Hastanesi, ortalama bir hastanenin verdiği bütün hizmetleri vatandaşlara sunuyor. Ancak bölgenin en büyük sorunu olan kanserle ilgili tetkik yapamıyor. Bunun sebebi hastanede tomografi cihazının bulunmaması. Kanser teşhisinde en önemli yöntemlerden biri olan tomografi cihazı Kocaeli'deki devlet hastaneleri içerisinde yalnızca Dilovası'ndaki devlet hastanesinde bulunmuyor.
FAZLA CİHAZ KANDIRA'YA GÖNDERİLDİ
İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre; kentte bir adet fazla tomografi makinesi mevcut. İzmit SEKA Devlet Hastanesi, tomografi görüntülemesi için hizmet alım yoluna başvurdu. Hastanenin tomografi cihazı, hali hazırda böyle bir cihazı bulunmayan Dilovası Devlet Hastanesi'ne değil, tomografi makinesi bulunan Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Kandıra'da yer alan eski tomografi cihazı söküldü, yeni cihazın kurulumu tamamlandı. Sökülen cihaz ise henüz hastaneden gönderilmedi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün cihazı İzmit ya da Gebze’de değerlendireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.