Dilovası’nda serinleten  sıcaklık: Jeotermal bulundu!

Dilovası’nda serinleten sıcaklık: Jeotermal bulundu!

Dilovası’nda ilçenin dört ayrı yerinde jeotermal kaynağı tespit edildi. Belediye meclisi, sondaj çalışmaları için Bakanlıktan hibe istenmesine oy birliğiyle karar verdi

Dilovası Belediye Meclisi’nde ağustos ayı olağan toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Meclis 10 gündem maddesiyle toplanırken yüzleri ilave gündem maddesi güldürdü. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ilçede dört ayrı bölgede, jeotermal/sıcak su kaynağı tespit edildiğini kaydetti. Tespit yapılan yerlerde sondaj çalışması için ilgili Bakanlık’tan hibe kredi istenmesine ise oy birliğiyle karar verildi.

 

ORAYI OSB’YE KİM VERDİ..

 

Genelde sakin geçen mecliste ortam Saadet Partili Meclis Üyesi Turan Tekgül’ün Şehit İlimdar Parkı’nın Dilovası OSB’ye niye verildiğini sormasıyla zaman zaman gerildi. Turan Tekgül anılan yerin mevcut yönetim tarafından verildiğini bir belediye yazışmasını göstermeye çalışarak öne sürerken Başkan Şayir ismini ağzına almasa da son yerel seçimde de SP’den Dilovası Belediye Başkan adayı olan Ercan Dalkılıç’ın ANAP’tan belediye başkanlığı yaptığı dönemde verildiğini öne sürdü… (Detaylar yarın)

 

TAVŞANCIL’A 20 MİLYONLUK YATIRIM

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir toplantının açış konuşmasında rutin şekilde belediyenin altyapı ve üstyapı hizmetlerine değinirken belediye dışı kurumların çalışmalarından da söz etti. İlçede mevsim farkı gözetmeksizin elektrik kesintilerinin yaşandığı Tavşancıl Mahallesi’nde SEDAŞ’ın 20 milyon TL tutarında yatırıma yöneldiğini kaydetti.

 

ÇOLAKOĞLU SPOR TESİSİ YAPACAK

Gündemdeki diğer 10 gündem maddesinden biri olan tarife zammı, geri çekildi. Tarifelere zam yok. Mimar Sinan Mahallesi’nde Çolakoğlu Metalurji’nin yapımını üstleneceği spor tesisinde, tesisin yapılacağı yer için kamulaştırma kararı da oy birliğiyle alındı..

 

Diğer tüm detaylar yarın…

 

Haber: Arzum KAYMIŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.