Dilovası’nda ormanlık alanda yangın

Dilovası’nda ormanlık alanda yangın

 Dilovası’nda Tavşancıl kesiminde otabana yakın bir bölgede bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangına Kocaeli Büyükşehir...

 

Dilovası’nda Tavşancıl kesiminde otabana yakın bir bölgede bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile iş makineleri müdahale etti. Yangına ayrıca havadan da yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi.  Rüzgârında etkisiyle hızla büyüyen yangın yapılan çalışmalar neticesinde kontrol altına alındı.  Rüzgârlı havanın etkisiyle yangını hızla büyüdüğü belirtilirken, otoban yoldan da trafik kontrollü olarak veriliyor. Öte yandan polis ekipleri orman yangını çıkarıp otomobille kaçtığı belirtilen şahısları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada yangın çıktı. Tatil dolayısıyla fabrikada işçi bulunmaması ise büyük bir faciayı önledi. Edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı. Fabrikada bulunan kimyasal madde dolu variller patlayarak etrafa saçılırken, büyük gürültüyü duyan vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye erleri, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu yangını kontrol alırken, tatil dolayısıyla fabrikada işçi bulunmaması ise büyük bir faciayı önledi. Yangın sonucu fabrika kullanılamaz hale geldi. Ayrıca, fabrika bahçesinde bulunan bir araç kullanılamaz hale gelirken, fabrika önündeki elektrik trafoları ise büyük zarar gördü. Öte yandan, patlama sırasında fabrikada bulunan bekçi olayın şokunu saatlerce atamadı.

 

DAHA ÖNCEDE YANMIŞ

Olay yerine giden Dilovası Kaymakamı Hulisi Şahin yangının ‘Sentapol Boya Fabrikasının imalat ve depo bölümünde 17.00 sıralarında başladığını belirterek, "Yangın esnasında fabrikada kimse olmadığı için can kaybı yaşanmadı, ama maddi hasar var. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Yangına müdahale eden bir itfaiye aracında maddi hasar meydana geldi. Ayrıca fabrika içerisinde bulunan bir araç da yandı. Yaralı ve ölenin olmaması tek teselli tarafı" dedi. Bu arada aynı fabrikada 29 Ağustos 2006 tarihinde de bir yangın meydana geldiği öğrenildi.  Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.