Dilovası’nda öğrencilere 8 + 2 bin tablet dağıtıldı

Dilovası’nda öğrencilere 8 + 2 bin tablet dağıtıldı

Dilovası’nda Makine İhtisas OSB tarafından temin edilen tablet bilgisayarların dağıtımı Dilovası Belediyesi etkinliğinde dağıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay sekiz, Belediye Başkanı Hamza Şayir 10 bin tablet dağıtıldığını söyledi

tablet-27.jpg

Dilovası’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ın söylemine göre 8 bin, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in öne sürdüğüne göre 10 bin tablet bilgisayarın dağıtım töreni Diliskelesi Mahallesi’ndeki Yılport Ulaştırma Hizmeteri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

MİLLETVEKİLLERİ ŞEKER

VE YAMAN DA KATILDI

 

tablet-9.jpg

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ev sahipliğini üstlendiği törene AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, AKP İl Başkanvekili Engin Güzel, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü,

tablet-6.jpg

AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, çok kısa süreliğine Makine İhtisas OSB Başkanı Sedat Silahtaroğlu,

 

tablet-16.jpg

AKP ve SP’li belediye meclis üyeleri,

tablet-28.jpg

muhtarlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

EBA SİSTEMİ 100

ÜLKEYE MODEL OLDU

 

tablet-10.jpg

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay törende yaptığı konuşmada Koronavirüs salgını sonrasında eğitim dahil tüm yaşam alanlarının değiştiğini belirtip Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanki böyle bir süreç yaşanacağını hissedercesine kurduğu EBA sisteminin 100 kadar ülkede, model olarak uygulandığını söyledi.

tablet-11.jpg

Murat Balay, internete erişemeyen öğrenciler için Bakanlık marifetiyle seyyar internet temin edildiğini, yine okulların bu amaçla tahsis edilerek uzaktan eğitim sistemine öğrencilerin erişiminin sağlandığını kaydetti. Balay, Makine İhtisas OSB’ye tabletlerin öğrencilere ulaşmasındaki desteğinden ötürü teşekkür etti.

BAŞKANLIĞI ÖNCESİ DE DESTEKLERİ OLMUŞTU

 

tablet-12.jpg

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası’nın eğitim imkanı noktasında zayıf kalan bir ilçe olduğuna dikkat çekip geride kalan dört yıllık görev sürecinde sanayicilerin önemli katkısı olduğunu belirtti. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in belediye başkanlığı öncesi de önemli katkıları olduğunu belirten Alkan,

tablet-21.jpg

Belediye başkanı olduktan sonra da çocuklara olan sevgisinden dolayı eğitim alanında büyük bir hizmet sundu. Dilovası’ndaki gençlerin özellikle pandemi sürecindeki ihtiyaçlarını gidermek için çok hayırlı bir hizmet hayata geçiyor. Dilovası için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

ANADOLU’DA YAŞAMANIN BEDELİ AĞIR 

 

tablet-14.jpg

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman sözlerine terör örgütünün Kuzey Irak’ta 13 şehit verdiğimiz saldırısını kınayarak başladı. Yaman,  “Coğrafya kaderdir. Kaderimiz bizim Anadolu’dur. Anadolu’da yaşamanın bedeli ağırdır. Anadolu’ya sahip olmak, Türkiye’de yaşamak bedel ister. Terör örgütü bilsin ki asla bizi alt edemeyecekler. Daha çok çalışacağız ve yarınlarımız bugünlerimizden çok daha güçlü olacak” dedi.

 BİZ GÜÇLÜ OLDUKÇA

İNSANLIK MUTLU OLACAK

 

tablet-4.jpg

“Pandemi sürecinde yapmamız gereken işler var ve işte AK Partili belediyeler de bunları yapıyor. Sayın başkanımız daha önce her haneye gıda kolisi verdi” diyen Yaman öğrencilerden de bilgisayarları gereği gibi kullanmaları isteminde bulundu. Yaman, “Türkiye’nin çok güçlü olması gerek, biz çok güçlü oldukça tüm insanlık mutlu olacak. Hamza başkan ve ekibini tüm kalbimle kutluyorum. Makine İhtisas OSB Başkanı Sedat Silahtaroğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İLERLEYİŞİMİZİ ENGELLEYEMEYECEKLER

 

tablet-15.jpg

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek, terörü kınayarak başladığı konuşmasında,  “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerleyişini ve kalkınmasını engelleyemeyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar yüce Yaradanın da bir hesabı var” diyerek başladı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’i eğitime yönelik çalışmalarından ötürü kutlayıp Makine İhtisas OSB’ye desteğinden ötürü teşekkür etti.

EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK

tablet-3.jpg

Türkiye’nin eğitimde çağ atladığını kaydeden Şeker, “Okullar açıldığında kitap bulma sıkıntısı çekilirdi. Okullar açıldığında artık kitaplar masaların üzerinde. Artık öğrencilerimiz akıllı tahtalarla eğitim görüyor. Özellikle Ar-Ge konusunda gençlerimizin kendilerini geliştirmek için devletimiz büyük katkılar sunuyor.

BİLİŞİM VADİSİ’NİN GELECEKTEKİ ARAŞTIRMACILARI

Bu tabletleri geliştirerek hemen yanı başımızdaki Bilişim Vadisi’nin gelecekteki araştırmacıları öğrencilerimiz olacak. Emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. Şeker öğrencilerden tabletleri amaçları doğrultusunda kullanmalarını dileyip, “Elbette oyunda oynayacaksınız ama zamanın yüzde 80-90’ını eğitimde kullanın. Yüzde 10’unda oynayın” dedi.

İLK TABLETLER BÜŞRA İLE CEYLAN’A

 

tablet-13.jpg

Tavşancıl Marshall Boya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Durdane Yıldız’ın sunuculuğunu üstlendiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in eğitime destekleri ana temalı video gösterisi ile sürdü. Temsili öğrencilere protokol konuklarının tablet takdimi ile sona erdi.

tablet-17.jpg

İlk iki tableti öğrenciler Büşra Sarıca ile Dilovası Belediyesi AKP Meclis Üyesi Mehmet Tuza’nın kuzeni olduğu öğrenilen Ceylan Tuza’ya Milletvekili İlyas Şeker verdi. (Haber Merkezi)

 

tablet-24.jpg

tablet-26.jpgtablet-29.jpgtablet-25.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.