Dilovası’nda “Kara Perşembe"

Dilovası’nda “Kara Perşembe"

Dilovası Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısında SP’li meclis üyeleri kadro alımına tepki gösterip salonu terk etti. Hakaret sınırındaki sataşmalar yaşandı. Belediye binası önünde Millet İttifakı’nın basın açıklamasına Şayir laf atınca kavganın dir

3-352.jpg

 

Dilovası Belediye Meclisi’nde 01 Ekim 2020 tarihli ekim ayı olağan toplantısı birinci oturumu, bu dönemin belediye meclis toplantıları tarihine, “Kara Perşembe” olarak adını yazdırmaya aday.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşen toplantısında gerilimin sinyali Şayir’in gündem maddeleri öncesi bilgilendirme konuşması esnasında başladı.

Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül, Şayir’den “teşekkür” ve “müjde” faslını kısa kesmesini isteyip işlerinin olduğunu söyledi.

Şayir, Tekgül’e “Ayda bir saat meclise ayıramıyor musun” diye eleştirdi. Ayrıca Dilovası – Gebze hattında toplu taşımada büyük sıkıntılar yaşandığını, Tekgül’ün araçlarının bulunduğu hattaki halk otobüslerinin belediyeye ait otobüsleri takip ettiğini kaydedip, “Senin otobüslerin o takibi bıraksın” dedi.

 

4-300.jpg

Şayir’in konuşması sonrası gündem maddelerine geçilmeden önce SP’li belediye meclis üyesi İnci Aydemir söz aldı. Personel alımını eleştirdi ve belediye meclis üyeleri ile meclisi takip eden CHP, HDP ve SP ilçe başkanları Kerem Aydemir, Kadir Demir ve Erkan Bilikli salonu terk etti.

Şayir gidenlerin ardından zehir zemberek sözler sarf etti.

Meclis toplantısında gündem maddelere muhalefetin yokluğunda oy birliğiyle onandı.

Toplantının bitmesinin ardından Dilovası’nda Millet İttifakı’nın bileşenleri bu sefer belediye binası önünde yeni kadro alımlarını protesto eden basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı İnci Aydemir okurken o esnada belediyeye giriş yapan Hamza Şayir, “Cahil” deyip ortamı gerince ortalık fena karıştı.

Belediye binasının önünde, kapının girişinde esaslı bir kavganın eşiğinden dönüldü.

Üç partinin ilçe başkanlarını AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım sakinleştirdi.

Ortak sakinleştikten sonra basın açıklaması tamamlandı..

**

 

5-175.jpg6-163.jpg

Meclise, mecliste alınan kararlara ve meclis sonrası basın açıklamasına dair tüm detaylar

Yarın Yeni Haber Gazetesi ve www.gebzehaber.net’te

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.