Dilovası’nda işçiler 21 Ağustos’a kadar süre tanıdı

Dilovası’nda işçiler 21 Ağustos’a kadar süre tanıdı

Dilovası Belediyesi’nde şirket işçileri maaşlarına zam talebini tekrarladı. Genel-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada 21 Ağustos’a kadar süre tanındı

belediye-iscileri-12.jpg

Dilovası Belediyesi’nde; belediyenin şirketlerinde çalışan işçiler örgütlü oldukları Genel-İş Sendikası ile zam talebinden sonuç alamayınca rest çekti. Ercan Dalkılıç Kültür Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasında belediyeye 21 Ağustos Pazartesi gününe kadar bir süre daha tanındı. Belediye Başkanı Hamza Şayir’in zam talebini karşılamaması halinde Dilovası Belediyesi’nde grev rüzgarı esmeye başlayacak. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

belediye-iscileri-13.jpg

“Artan ülke ekonomisinde en büyük sefaleti biz belediye şirket işçileri yaşıyoruz. Açlık sınırının 10 bin 373 TL olduğu bu dönemde kimimiz açlık sınırının altında, kimimiz açlık sınırındaki ücretlerle çalışıyoruz. Açlığa, sefalete mahkum edilen biz şirket çalışanlarının dayanacak gücü kalmamıştır. İşveren ile defalarca görüşmemize rağmen bir sonuç alamadık. Türkiye’de tüm belediye şirket çalışanları gibi bizde hakkımız olan artışı istiyoruz. Kocaeli’de en düşük maaşı olan belediye şirket işçileri bizleriz. Buradan işçilerimiz adına işverene bir kez daha seslenmek ve taleplerimiz için adım atılmasını istiyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğimizi ve geri adım atmayacağımızı buradan tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

belediye-iscileri-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.