Dilovası’nda huzur dolu iftar akşamları

Dilovası’nda huzur dolu iftar akşamları

Dilovası Belediyesi Ramazan ayı boyunca sürecek olan sokak iftarları programıyla her akşam ilçenin mahalle ve köylerine konuk olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz...

Dilovası Belediyesi Ramazan ayı boyunca sürecek olan sokak iftarları programıyla her akşam ilçenin mahalle ve köylerine konuk olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Tepecik Köyünde gerçekleşen iftara AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de katıldı

Mahallelerin yanı sıra köylerde de gerçekleştirilen sokak iftarları programında konuşan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, başta Somali, Kenya, Etiyopya olmak üzere Afrika’da yaşanan kıtlığa değinerek, imkânı olan vatandaşların bu ülkelere yardımda bulunmasını istedi. Aynı zamanda Suriye’de yaşanan iç karışıklık ve savaş ortamına değinen Yaman, dünyadaki savaşların ve karışıklıkların yaşandığı coğrafyalara ve başta Ortadoğu olmak üzere tüm bölgelerdeki huzursuzlukların bir an önce son bulması temennisinde bulundu. İftara Dilovası AKP İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, AKP Dilovası Gençlik Kolları Başkanı Suat Şık, Tepecik Köyü Muhtarı Nehat Taşkın, belediye birim müdürleri ve köy halkı katıldı.

‘’KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’’

İftar öncesi selamlama konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yaman ‘’ Ramazanın ruhu ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ ibaresinde anlam bulmaktadır. Hz. Peygamberin gösterdiği ve bize örnek model yaşamıyla sunduğu yaşamı İnşallah bize bir ömür boyu rehber olur. Ramazanlar bize kendi çevremizdeki insanları, komşularımızı, ihtiyaç sahibi kimseleri anlama noktasında ve onların bu haline ortak olmamızı sağlayan bir fırsattır. Umarım İslam ümmeti olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi anlamış oluruz.’ ifadelerinde bulundu.

‘’RAMAZAN BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR’’

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın ardından Tepecik Köyü sakinlerini selamlayarak konuşmasına başlayan AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ‘’ Ramazan kardeşlik,  birlik ve beraberlik ayıdır. Birbirimize sımsıkı sarılmanın yolu bu tür ortamları birlikte teneffüs  etmekte  gizlidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara fırsat vermemek için kardeş olmamız, birlikte ve beraber hareket etmemiz gerekir. Tabi bu birlikteliğin esas noktası ise İslam kardeşliğidir.’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.