Dilovası’nda gezici kütüphanenin dönüşü

Dilovası’nda gezici kütüphanenin dönüşü

Kocaeli’nin kütüphanesiz ilçelerinden Dilovası pandemi sıkı kısıtlamaları sürecinde Kocaeli İl Halk Kütüphanesi’nin gezici kütüphanesinden de mahrum kalmıştı. Kısıtlamaların gevşemesi ile birlikte kütüphane pazartesileri ilçeye yeniden uğramaya başladı

Pandemi sürecinde uzaktan eğitime internet alt ve üst yapısı yetersizliğinden erişemeyen Dilovası, vakaların artış göstermesi ve pandemi kurallarının katılaşması ile birlikte ilçeye haftada bir gün gelen İl Kültür Turizm Müdürlüğü Kocaeli İl Halk Kütüphanesi gezici aracından da mahrum kalmıştı.

kutuphane-3.jpg

01 Mart’tan itibaren kuralların esnekleşmesi ile birlikte gezici kütüphane her hafta pazartesi günü 10.00 – 15.00 saatleri arasında Dilovası Belediyesi önünde yeniden açılıp işlerlik kazandı.

ÜYELERE 15 GÜN SÜREYLE EMANET KİTAP

Araç haftanın iki günü Kocaeli’nin kütüphanesiz ilçeleri Dilovası ve Başiskele’de, haftanın üç günü mahalleye dönüştürülen köylerde gerek öğrencilere gerekse vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar kütüphaneye üyelik sonrası ilkinde üç, daha sonraki seferlerde üç kitabı 15 gün süreyle okuyup geri teslim etmek kaydıyla alabiliyor. 15 günlük sürenin yetmemesi durumunda ise yine aynı vatandaşın başvurusuyla 15 günlük ek süre daha veriliyor.  

İADELERDE PROBLEM YOK

 

kutuphane-2.jpg

Gezici halk kütüphanesinde görev yapan memurlar Nazmi Aydın ve Erkan Taçyıldız, Dilovası’nda vatandaşın gezici kütüphaneye olan ilgisinden memnun olduklarını, her yaştan vatandaşı kütüphaneye yeniden beklediklerini söyledi. Dilovası’nda vatandaşların hizmetten son derece iyi niyetli yararlandıklarını belirten Aydın ve Taçyıldız, “Kitap alıp da geri getirmeyen yok. Unutkanlık olduğu zamanlarda da arayıp hatırlattığımızda kitabı hediye ediyorlar” dedi. Aydın ve Taçyıldız sayfaları kaşeli mühürlü kitapların ticaretinin ise yapılamayacağını öne sürdü.

 

kutuphane-1.jpg

Öte yandan Dilovası Belediyesi tarafından da gezici kütüphaneye gelen vatandaşlara yönelik olarak meyve suyu ve kek ikramında bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.