‘Dilovası’nda bilgisayar açacak öğretmen yok’

‘Dilovası’nda bilgisayar açacak öğretmen yok’

 İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı 3. Oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bağımsız Meclis Üyesi Hacı Kocabay ücretli...

 

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı 3. Oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bağımsız Meclis Üyesi Hacı Kocabay ücretli öğretmen ve okullardaki giderek artan öğretmen açığı sorununu, meclis gündemine taşıdı. Ücretli öğretmenle yürütülen bir eğitim sisteminin hiç kimseye katkı sağlamayacağını belirten Hacı Kocabay, bu öğretmenlerin branşları dışında bir iş buldukları zaman işlerini ve öğrencilerini bırakabileceğini vurguladı. Kocabay “Dilovası’nda Toplamda 528 öğretmenin olması lazım. Fakat 320 öğretmen şu anda Dilovası’nda görev yapıyor. Atanmayı bekleyen bu kadar öğretmen varken, neden atamalar yapılmıyor?” diye sordu.

 ‘BİLGİSAYARI AÇACAK ÖĞRETMEN YOK’

Konuşmasına öğretmen açığının büyük eksiklik olduğuyla devam eden Kocabay, “Şu anda mecliste 2 emekli öğretmenimiz var. Geçtiğimiz gün ilçe milli eğitim toplantısında bir yetkili kendine yöneltilen okulunuzda sorun var mı sorusunu ‘evet diyerek yanıtladı. Olayın üzerine, söz konusu okula müfettiş gönderildi ve soruyu ‘evet’ diyerek yanıtlayan yetkili hakkında soruşturma açıldı.  Yetkili bir ağız buraya ihtiyaç var dediğinde tepki gösteriliyor. 25 ücretli öğretmen, inşaat teknikeri ve teknisyen olan var. Bu öğretmenlerimiz temiz insanlar fakat kendi branşlarından bir iş bulduklarında öğretmenliği bırakacaktır.  Dilovası’nda 208 öğretmen açığı var. Marshall İlköğretim Okulu’nda bilgisayar odası var fakat bilgisayarı öğrenciye açtırabilecek öğretmenimiz yok” dedi.

PEMBE KÖŞK BÜYÜKŞEHİR’İN

İzmit İlçesi Haci hasan Mahallesi’nde 253,75 metrekarelik yüzölçümlü taşınmaz olan Pembe Köşk, sosyal-kültürel amaç ve diğer kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ’ne devredildi. İl Özel idaresi’ne ait olan ve uzun yıllardır restoran olarak İzmitliler’e hizmet veren Pembe Köşk’ün 2017 yılına kadar kira sözleşmesi gereceğince faaliyetine devam etmesi kararı alındı.  Köşk’ün kira gelirini 2017 yılına kadar  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alacak. Pembe Köşk’ün kira sözleşmesi bitiminde hangi kamu hizmetin kullanılacağıysa henüz belirlenmedi. Pembe Köşk, oy birliğiyle Büyükşehir’e devredildi.

‘MEMURLAR TANIMIYORUZ’

Meclisin diğer bir gündem maddesi de memur kadrosuna atamaları sağlanacak üç tekniker ile bir teknisyen için, idarede mevcut norm kadrolardan boş vaziyetteki dört kadroda derece ve unvan değişikliği yapılmasıydı. CHP’li Ahmet Elmas, ataması gerçekleşen memurları tanımadıklarını ve kendilerinin meclis üyeleriyle bire bir iletişim kurmadıklarına serzenişte bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç memurların görev başlangıcında gerçekleştirilen yemin töreninde tüm meclis üyelerinin davet edildiğini ve törende tanışma fırsatı bulabileceklerini söyledi. Başkan Kılıç ise ilimize atanan 2 bin öğretmen olduğunu dile getirerek “Bu sene 2 bin öğretmen ilimize atandı. Fakat Dilovası’ndan haberim yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.