Dilovası’na Kayyum İstediler

Dilovası’na Kayyum İstediler

Dilovası’nda muhalefet sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi. Belediye meclisinde yayın yasağı getirip tüm şüpheleri arttıran, akrabasından malzeme satın alan Hamza Şayir başkanlığındaki Dilovası Belediyesi’ne kayyum ataması istendi

Dilovası’nda muhalefet dün gece sosyal medyadan propaganda yaptı. Gerek yasalara, gerekse AKP’nin kuruluş ilkelerine tezatlığa karşın akrabasından belediyeye malzeme satın aldığı açığa çıkan Hamza Şayir başkanlığındaki Dilovası Belediyesi’ne kayyum atanması istenen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Soylu Dilovası’nı gör” mesajıyla yapılan propagandalar twetter üzerinden de etkisini gösterdi ve beşinci sıraya kadar yükseldi.

BEŞİKTAŞ, ATAŞEHİR VE YALOVA’DA

CHP’Lİ BAŞKANLAR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Bilindiği üzere geçen dönem CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; bu dönem yine CHP’li Yalova Belediyesi Vefa Salman hakkında bir takım benzer iddialar sonrası görevden alınmıştı.

BELEDİYE MECLİSİNDE YAYIN YASAĞI GETİRMİŞTİ

Dilovası Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısında çağa ve şeffaflığa, kamusal bir icraatta basının haber alma özgürlüğü ve halkın bilgi edinme hakkına aykırı şekilde yayın yasağı getirerek şaibeleri arttıran Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bu iddialara karşı suskunluğunu koruyarak iddiaları adeta doğruladı. Sosyal medya mesajlarında da açıklama yapmaya davet edilen Şayir’e 2020 yılı denetim komisyonu çalışmasında tespit edilen harcamalar üzerinden yöneltilen kimi sorgular şöyle:

2020’de tabelalara 1.3 milyon TL harcandı. Ödemelerin büyük kısmı eniştesi ve yeğeninin hesaplarına yatırıldı.

4 bin 800 adet plates topu alınmış. Nerede, kime, nasıl dağıtıldı?

TÜGVA için 400 bin TL aktarıldı. Detayları nedir?

AKP Dilovası Kadın Kolları’na 95 bin TL tutarında kandil simidi aktarılarak halkın vergileriyle geliri oluşan belediyenin kaynağı, AKP kurumsalında parti propagandası için kullandırıldı?

Kars Balı için 400 bin, bilgisayar klavyesi için 164 bin, iptal edilen tiyatro programı için 71 bin lira ödendi?

Olmayan imar yolu açılımı için, 223 bin lira harcandı.

Çikolataya 300 bin, eldivene 89 bin, saklama kabına 65 bin, kanaat önderlerine 67 bin TL aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.