Dilovası’na eylülde fiber internet geliyor

Dilovası’na eylülde fiber internet geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak pandemi sürecinde uzaktan eğitime erişmekte büyük sıkıntı yaşayan Dilovası’na eylül ayı başına kadar fiber internet geleceğini söyledi

Gerek Kocaeli gerek Gebze Bölgesi’nde pandemi sürecinde uzaktan eğitimin kanayan iki yarasından biri olan internete erişimsizlikte Dilovası için sorun çözüm aşamasında.

yc-1.jpg

Aynı zamanda Türk Telekom’un eski üst düzey yöneticilerinden olan KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak bugün Dilovası, Diliskelesi Mahallesi’ndeki Yılport Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tablet dağıtım töreninde konuya dair şunları söyledi:

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM

DÖNEMİNE YETİŞECEK

“Bu sabah Türk Telekom Kocaeli İl Müdürümüz ile görüştüm. Diğer ilçelerin durumu nedir diye de sordum ama Dilovası’ndayız. Dilovası’nda bu yıl eylül ayına yani eğitim öğretimde yeni dönem başlangıcına kadar fiber internet bağlanacak. Hem süratli erişim sağlanmış olacak. Hem de halen bakır kablo ile sağlanan iletişimde, kablo ve tel kopmalarından ötürü yaşanan sorunlar giderilecek” dedi. Çakmak ilçede halen 2 bin 500 abone olduğunu, 500 kişinin de abonelik için beklediğini söyledi.

İHTİYACI OLMAYANIN GERİ

ÇEVİRMESİ BÜYÜKLÜĞÜNDENDİR

 

yc-3.jpg

Yaşar Çakmak eğitime herkesin ihtiyacı olduğunu da belirtip özetle, “Bugüne kadar belediyemizin ve belediyelerin sosyal desteklerinde ihtiyaç sahibi olmayan kişilerin yardımı, ihtiyaç sahibine aktarılması için geri çevirdiğine de tanık oldum. Bu çok asil bir davranış. Dilovası’nda da ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tamamına ulaşacak bu destekte ihtiyaç sahibi olmayanların, aynı şekilde ihtiyaç sahipleri için geri çevirmesi büyüklüklerinden olacaktır” dedi.

ALLAH BELALARINI VERSİN

 

yc-2.jpg

Çakmak konuşmasında sözlerine Irak’ın Gara Bölgesi’ndeki PKK terör örgütünün 13 şehit verdiğimiz saldırısına da atıfta bulunarak, “Terör ve işbirlikçilerinin Allah belasını versin. Bu dünyada da öbür dünyada da gün yüzü göstermesin” dedi. Çakmak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.