Dilovası’na 57 tane daha kimyasal geliyor

Dilovası’na 57 tane daha kimyasal geliyor

Dilovası’nın tek kalan yeşil alanında yapımı devam eden kimyasal tanklar bitmeden bu kez 57 yeni tank daha yapılacak.

Dilovası’nda geçtiğimiz yıllar ilçenin tek kalan yeşil alanında yapılan kimyasal tanklar büyük tartışmalar sebep olmuştu. Buradaki ağaçları kesip petrol ve kimyasal tank kurmak istemeleri nedeniyle çevreciler tarafından o yıllarda `Yeşil Nöbeti´ başlatılan Adatepe bölgesinde Altınel Liman İşletmeleri adlı firma 20 adet kimyasal tank yapımına başlamıştı. Büyük tepki çeken bu kimyasal tankların inşaatı bitmeden şirket bu kez 57 yeni kimyasal tank yapmak için proje hazırladı.

 

140 TANKA ULAŞACAK

Tesiste mevcut durumda 63 adet tank yer alıyor. 14 Ağustos 2020 tarihli ÇED Olumlu Kararının ardında şirket bölgede 20 adet tank ilavesi için inşaat çalışması başlattı. Henüz inşaat çalışması tamamlanmadan şimdide 57 yeni tank yapılması için çalışma başlatıldı. Projeye izin çıkarsa, Dilovası’nın tek yeşil kalan bölgesinde 140 tanklık büyük bir kimyasal depo oluşacak. Planlanan proje ile ilave 57 tankın en küçüğü 550 metreküp, en büyüğü ise 2 bin 750 metreküp hacminde olacak. Bölgedeki kimyasal tankların toplam kapasitesi ise 111 bin 50 metreküpe ulaşacak.

 

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Proje ile ilgili hazırlanan ÇED raporu Kocaeli Valiliği’ne sunuldu. 720 milyon TL’ye mal olacak olan projeye ilişkin ÇED Süreci başlatıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kocaeli Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebileceği belirtildi.

 

manset-1-046.jpg

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.