Dilovası’na 315 milyonluk yatırım

Dilovası’na 315 milyonluk yatırım

Dilovası’nda 315 milyon liralık yatırımla Orta Doğu ve Doğu Avrupa'nın "en büyük" yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı.

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temel atma töreninde konuşan Varank, bu dönemde uygulamaya koydukları bir başka vizyoner politikanın da "Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı" olduğunu söyledi.

Temel atma Törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın, GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GTO Başkanı Nail Çiler ile öteki yetkililer ve davetliler katıldı.

1 MİLYON LİRA DESTEK

Yeni dönemde de dijitalleşme alanında KOBİ'leri teşvik etmek üzere bir müjde vermek istediklerini dile getiren Varank, "Bugün KOSGEB KOBİGEL kapsamında 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' desteklerinin yeni çağrısına çıkıyoruz. Burada amacımız hem teknoloji geliştiricisi KOBİ'lerin envanterini genişletmek hem de bu teknolojileri kullanan firmalarımızın sayısını artırmak. Büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri, artırılmış gerçeklik gibi alanlarda işletmelerimize 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz. Çağrımız 17 Eylül'e kadar açık." ifadelerini kullandı.

Beta Kimya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, törende bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Bakan Varank, protokol üyeleriyle butona basarak Beta Kimya firması tarafından kurulacak tesisin temeline ilk harcı attı.

500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Temeli atılan tesis 500 kişiye istihdam sağlayacak. LEED sertifikalı, doğa dostu yeşil bina teknolojili üretim kampüsü, toplam 50 bin metrekare üzerine kurulu, 35 bin metrekarelik kapalı alana sahip. A.A3-313.jpg4-275.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.