Dilovası ve Darıca’yı da edebileştiren  Ayşe Kaya 11 eseriyle Tuzla’da

Dilovası ve Darıca’yı da edebileştiren Ayşe Kaya 11 eseriyle Tuzla’da

** Eğitimci Yazar Ayşe Kaya, beşinci kez kapılarını açan Tuzla Kitap Fuarı’na birinde Dilovalı öğrencilerini, diğerinde Darıca yıllarını yazdığı 11 eseriyle katılacak. Hafta sonu boyunca edebiyatseverleri ağırlayacak

Eğitimci Yazar Ayşe Kaya, beşinci kez kapılarını açan Tuzla Kitap Fuarı’na birinde Dilovalı öğrencilerini, diğerinde Darıca yıllarını yazdığı 11 eseriyle katılıyor.

ayse-kayaaa.jpg

Ayşe Kaya edebiyatseverleri ve dostlarını bugün ve yarın (26 Kasım Cumartesi – 27 Kasım Pazar) saat 11.00’den itibaren Tuzla sahildeki kitap fuarında, A 03 no’lu stantta ağırlayacak.

Çocuk psikolojisi ve eğitimi üzerine deneyimini ağırlığı İstanbul ve Kocaeli olmak üzere çok sayıda okulda davet edildiği söyleşilerde anlatan eğitimci yazar Ayşe Kaya’nın bugüne kadar bilinen 11 eseri var.

Onlardan biri gerek coğrafya, gerekse biçim olarak ilk özelliği taşıyor. Dilovası’nda görev yaptığı süreçte oğlu üniversite öğrencisi Abdullah Eren’i ani bir rahatsızlık sonrası kaybeden Ayşe Kaya oğlunun kabrini ziyaret esnasında mezarlığa gelenlere ikram için dağıtılan şekerleme bütçesini kitaba ayırdı. “Öğretmen değil öğrenciyim” adlı kitabını Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle okullarda öğrencilere ücretsiz dağıttırdı. Kitap; Dilovalı öğrenciler şahsında Dilovası’nı anlatan ilk, bilindiği kadarıyla halen tek olma özelliğini koruyor.

Yazar Ayşe Kaya uzun yıllar Darıca Piri Reis Mahallesi’nde oturdu. Çok sevdiği mahalleyi ve ilçeyi, Mini Darıca Seyahatnamesi ile kitaplaştırdı.  Robot isimli eseri Almanca, Rusça, İngilizce ve Fransızca’ya da çevrilen Ayşe Kaya’nın diğer eserleri; Falan Filan, Kitap Kafalı, Çocuksu Yansımalar, Uçan Ejder, Martı Adam, Kovidik, Ayşecikler, Sekizinci Sınıf Ajandam, Kütüphane Kahramanları.

Geçtiğimiz yıllarda Tuzla’ya taşınan, Pendik’te bir ana okulunda bir süre çalıştıktan sonra geçtiğimiz aylarda Gebze Yenikent Mahallesi, Mutlukent’teki  Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çalışmaya başlayan sosyolog, çocuk gelişimci ve anne Ayşe Kaya; takipçileri ile diyaloğu şahsına ait Facebook sayfası üzerinden de sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.