Dilovası OSB’de içmesuyu hattı yenileniyor

Dilovası OSB’de içmesuyu hattı yenileniyor

İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası Demirciler ve Köseler Mahallelerinde bulunan konut ve organize sanayi bölgelerinin kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan altyapı hatlarını yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

KBB İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli genelinde kesintisiz ve kaliteli içme suyu anlayışıyla altyapı yatırımları ve aynı zamanda yapılan altyapı çalışmaları ile bozulan yolların üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2021 yılı yatırım programı kapsamında Dilovası ilçesinde birçok proje ile altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdüren İSU, ilçede bulunan organize sanayi bölgeleri ile yerleşim alanlarının kesintisiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için mevcut hattı yeniliyor.


1800 METRE HAT YENİLEME
Dilovası GEBKİM içme suyu deposu ile sanayi kuruluşları ve Demirciler ve Köseler Mahallelerinde bulunan konutların içme suyu ihtiyacını karşılayan deponun iletim hatlarının ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle belirli aralıklarla arızalar meydana geliyordu. Bölgede yaşanan arızaların son bulması için İSU Genel Müdürlüğü, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) yer alan içme suyu deposundan Köseler Mahallesine uzanan iletim hattında yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Aralık ayı başında başlayan toplamda 1800 metre içme suyu hattının yenileneceği çalışmalarda, zeminin kayalık olmasından dolayı 600 metre uzunluğunda altyapı hattı imalatı tamamlandı.


MART 2022’DE TAMAMLANACAK
Yenileme çalışmalarında 500 mm çapında uzun ömürlü düktil font borular kullanılıyor. Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği bölgede kalan 1200 metre uzunluğundaki kısmın önümüzdeki yılın mart ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgede yaşanan arızalar ile birlikte oluşan su kesintilerinin önüne geçilecek.

 

isu-2-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.