Dilovası Mısır ve Suriyeli mazlumları unutmadı

Dilovası Mısır ve Suriyeli mazlumları unutmadı

 Dilovası’ndaki sivil toplum kuruluşları tarafından Dilovası Belediyesi hizmet binası önünde toplanan halk, Mısır ve Suriye’de yaşamını yitiren...

 

Dilovası’ndaki sivil toplum kuruluşları tarafından Dilovası Belediyesi hizmet binası önünde toplanan halk, Mısır ve Suriye’de yaşamını yitiren mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Dilovası önceki akşam Mısır ve Suriye’de yaşamını yitiren mazlumlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gerçekleşen cenaze namazına katılan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ‘’Halkın kendi öz iradesiyle yönetimini belirlemesi en demokratik yaşam biçimidir. İslam dünyasında yaşanan bu insanlık ayıbı, zalimlerin devrilmesiyle hallolacaktır’’ dedi. Kılınan gıyabi cenaze namazına AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve ilçe yönetimi, AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Nalbant, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Akşam saatlerinde belediye hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar, Mısır ve Suriye halkının yanında olduklarını göstererek, yaşanan savaş ortamında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze kılmak üzere bir araya geldi. Gıyabi cenaze namazına Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman da katıldı.

SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTA

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası konuşan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ‘’Uygarlığın gelmiş olduğu şu aşamada hâlâ bu tür savaşların yaşanıyor olması kabul edilemez bir şeydir. Nitekim İslam Dünyası ve bilhassa Ortadoğu, insanlığın filizlendiği bir coğrafya iken bugün savaşlarla anılıyor olması çok utandırıcı bir durumdur. İnsanlar en meşru olan yaşama haklarına el konulmasıyla karşı karşıyadır. Kimi kardeşlerimiz canlarıyla bedel ödemektedir. İşte bu nokta sözün bittiği aşamadır. Bugün Mısır ve Suriye’deki kardeşlerimiz bedel ödeyerek en temel hakları olan yaşama hakkını talep ediyorlar. İnşallah en yakın zamanda Müslüman kardeşlerimiz bu zalim diktatörlere karşı muzaffer olacak ve İslam coğrafyası huzura kavuşacaktır’’ ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.