Dilovası için acele kamulaştırma kararı

Dilovası için acele kamulaştırma kararı

Dilovası’nda sanayinin içinde kalan yerleşim alanlarının dönüşümü için Tavşancıl’ın üst bölgesinde yeni konut alanı için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazetede yayınlandı.

Sanayi kuruluşlarının arasında kalan Dilovası’ndaki yerleşim alanlarının dönüşümü için Tavşancıl’da oluşturulan 246 bin metrekare rezerv alan için 2021 yılının başında kamulaştırma çalışmaları başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına kamulaştırma çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, TOKİ tarafından ilk etapta yapılacak 1500 konutun başlaması için alanın acele kamulaştırılması için başvuruda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruyu kabul ederek acele kamulaştırma kararını imzaladı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

 

246 BİN METREKARE REZERV ALAN

Çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nın yerleşim alanlarını sanayinin içinden çıkarmak ve yeni bir Dilovası inşa etmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 Mart yerel seçimlerinden önce start verdi. Bölgede dönüşüm için ilk etapta 1500 konut yapılması için alan belirlendi. Tavşancıl mahallesinin üst bölgesinde bulunan ve Kömürcüler OSB’nin alt kısmında yer alan 246 bin m2 rezerv alanın kamulaştırılması gereken 167 bin dönümünde çalışma Büyükşehir Belediyesi tarafından başladı.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.