Dilovası hastane yoluna ilk kazma vuruldu

Dilovası hastane yoluna ilk kazma vuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Dilovası Hastane Yolu Viyadük Yapım Projesi’ başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Dilovası Hastane Yolu Viyadük Yapım Projesi’ başladı. Proje kapsamında, ilçe merkezinden Dilovası Devlet Hastanesi’ne ulaşımın kolay bir şekilde sağlanacağı 935 metrelik duble yol üzerinde 212 metre uzunluğunda 6 açıklıklı bir viyadük yapılacak. Yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra dev ve prestijli proje start aldı. Ekipler bölgede ilk iş olarak viyadük ayaklarına ulaşmak için servis yolu kazı çalışmaları yapıyor.

 

VİYADÜK 212 METRE UZUNLUĞUNDA

Kent içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatıp, Dilovası Devlet Hastanesi’ne olan ulaşımı daha rahat ve konforlu hale getirecek dev projede viyadük 212 metre uzunluğunda, 14 metre genişliğinde olacak. Eynerce dere yatağı üzerinden geçecek viyadüğün en yüksek ayağı ise 50 metre olarak planlandı.

 

7 BİN 235 METREKÜP BETON, BİN 412 TON DEMİR

Yapımına İstiklal Caddesi’nden başlanacak 935 metrelik duble yol, vadi üzerinden viyadük ile geçilerek Dilovası Devlet Hastanesi’ne bağlanacak. Böylelikle hastane ve ilçe merkezi arasındaki ulaşım kolaylaşıp, daha konforlu ve güvenli hale getirilecek. 44 bin 875 metreküp kazı çalışmasının yapılacağı projenin yapımında 7 bin 235 metreküp beton ve bin 412 ton nervüllü demir kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.