Dilovası değil Adatepe taşınacak!

Dilovası değil Adatepe taşınacak!

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın TRT’deki bir programda söylediği ve gündemde yer edinen, Dilovası’nın taşınacağına dair söylemin Adatepe civarındaki 60 konut için geçerli olduğunu söyledi.

Dilovası Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumunun açılışında konuşan Şayir konuya dair özetle şunları kaydetti:
DEPREM GERÇEĞİ VAR
“Dilovası’nın taşınmasıyla ilgili bir anda gündem oluştu. Adatepe’de fabrikaların arasındaki 60 konutta, ‘vatandaşa bire bir metrekaresi ile yer verilebilir mi?’, vatandaş mağdur edilmeden tahliye gerçekleşir mi diye düşünülüyor. Taşınma olayı sadece Adatepe ile alakalı. Keşke orada düşünülen tüm Dilovası için uygulansa. Bölgemizde deprem gerçeği var. 7’nin üzerinde şiddette deprem görmüş binalar var. Yıllardır Yeni Yıldız Mahallesi’nde benzer konumdaki konutları, belediyenin yanındaki üç katlı binayı kaldıramadık.”
TALİHSİZ BİR AÇIKLAMAYDI
Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı, Tahir Büyükakın’ın o açıklamasını iyi niyetli olsa da talihsiz bir açıklama olarak değerlendirip sosyal medyada ve haberlerde ilçenin tamamının taşınacağına dair algı oluştuğuna dikkat çekti. Başkan Hamza Şayir ise Tahir Büyükakın’a “toz kondurmaz” iken geride kalan altı aylık süreçte her türlü çalışmalarına ve taleplerine büyük destek gördüklerini belirtip Dilovası Belediyesi’nin bütçesinin o çalışmalara gücünün yetmeyeceğini izah etti.
KÖMÜRCÜLER OSB TARİHE KARIŞACAK 
Yine gündemde yeniden yer edinen Kömürcüler OSB’nin taşınması vakasında bugün (02 Ekim Çarşamba) saat 10.30’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda temasların süreceğini kaydeden Başkan Şayir, sanayicileri de mağdur etmeden bir çözüme ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Şayir, “Kömürcüler OSB’nin tahliyesi için komisyon kurulacak ve konu tarihe karışacak” dedi.
GERÇEK DEĞERİ 175 BİN LİRA İDİ
Yine ülke gündemine giren, makam aracının satılıp öğrencilere kırtasiye dağıtımına ilişkin de bilgilendirmede bulunan Başkan Şayir, İlçe Milli Eğitim’den edinilen liste paralelinde 11 bin kadar öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını kaydedip, “Aracın gerçek değeri 175 bin TL idi. 4 araç bedelini kırtasiyeye aktardık. İlçemizde ne yazık ki okula gidemeyen kızlarımız var. Yol parası ödeyemediğinden gidemeyenler var. Bunların ikisine ulaştık. Diğerlerine de ulaşacak, kent kartlarını dolduracağız. Hiç ayırım yapmadan önceliğimizi eğitime vereceğiz. Vakfımız üzerinden ilçemizde oturan üniversiteli gençlere burs aktaracağız” dedi. 
SP GRUBU O MAKAM ARACINI SORDU
Öte yandan Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı satışı gerçekleşen makam aracının satışı yapılmadan iade edilmesinin daha iyi olacağını öne sürdü. Konuya dair Saadet Partisi Grubu tarafından verilen soru önergesinde de özetle, “31 Mart yerel seçimleri öncesi dönemin belediye başkanının makam aracı olarak kullandığı 41 YT 711 plakalı aracın belediyenin kiralık veya demirbaş olarak belediyenin envanterinde yer almadığı tarafımızca tespit edilmişti. Seçim sürecinden bu yana Başkan Şayir’in de makam aracı olarak kullandığı bu aracın ne şekilde alındığı, kiralandığı veya neye istinaden belediyeye hibe edildiği bilinmemektedir. Bu aracın neye göre kaça satıldığını, bu para ile ne kadar öğrenciye kırtasiye malzemelerinin alındığının tarafımıza yazılı olarak sunulmasını talep ederiz” görüşlerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.