Dilovası Belediyesi Mermerciler’den davacı

Dilovası Belediyesi Mermerciler’den davacı

Dilovası’nın Köseler Mahallesi’ndeki Mermerciler Kooperatifi’nin Bakanlıkça OSB’ye dönüştürülmesi belediyeyi 10 milyon gelirden etti. Başkan Şayir, yürütmeyi durdurma kararı için yargıya başvurduklarını söyledi

Dilovası’nın Köseler Mahallesi’ndeki İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yıllar süren OSB olma mücadelesi Bakanlık tarafından, belediyeye rağmen onaylandı. Dilovası Belediyesi ise geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de sitenin OSB’ye dönüşmesine karşı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, yürütmeyi durdurma kararı alınması için mahkemede dava açtıklarını kaydetti.

 

10 MİLYON TL’LİK GELİR KAYBI

 

Dilovası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısının açılışında konuşup bilgilendirmede bulunan Başkan Şayir, “Biz sanayiciye karşı değiliz ama sanayicinin hakları gözetilirken kamunun hakları da gözetilmeli” dedi. OSB’lerin belediyelerden özerk yapılar olduğunu ve ilçe sınırlarında beş OSB olduğunu kaydeden Hamza Şayir, Mermerciler Kooperatifi’nin OSB’ye dönüşmesiyle birlikte belediyenin 10 milyon TL gelir kaybına, zarara uğradığını söyledi.

 

BÜTÇEMİZİN YÜZDE 25’İ

 

Şayir, “Bu da bütçemizin yüzde 25’i demektir. Burada isim vermek istemiyorum ama ilçemizde, belediyenin beş misli bütçeye sahip OSB var. Sanayiciye karşı değiliz ama bu konularda karar alınırken her iki tarafın da menfaati gözetilerek karar alınmalıydı” diye konuştu.

 

BELEDİYENİN TAVIRLARI ETKİLİ OLDU!        

 

Meclis toplantısının sonunda söz alan Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül ise sanayicilerin OSB’ye dönüşmek istemesinde Dilovası Belediyesi’nin geçmiş yönetimlerinin tavır ve tutumlarının etken olduğunu söyledi. Tekgül geçmişte belediyelerin sanayicilerden kamu yararı içermeyen taleplerinin olduğunu öne sürdü. Başkan Şayir ise Tekgül’ün bu sözlerine tepki gösterip geçmişin bırakılıp yarınlara bakılması gerektiğini dile getirdi. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.