Dilovalı Porland arazisini de  e-ticaret satışını da arttırdı

Dilovalı Porland arazisini de e-ticaret satışını da arttırdı

Dilovası’nda 10 bin metrekarede başlattığı üretimi Bilecik’te 300 bin metrekare ilaveyle sürdüren Porland pandemide e-ticaret satışlarını beş kat arttırdı

 

Pandemi ile birlikte hayatımızdaki etkisini artıran dijitalleşme alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi. Bu süreçte online satış kanalı aracılığıyla tüketicilerin yoğun talebine yanıt veren porselen sektörünün öncü markası Porland, son 6 ayda e-ticaret satışlarını 5 katına, ciro içindeki payını da yüzde 10 seviyesine çıkardı. Hem tasarladığı hem de ürettiği inovatif ürünleri tüm dünyadan müşterileriyle buluşturarak 4 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Porland, bu süreçte yurt dışına yönelik e-ticaret kanallarına yatırım yaparak dijitalleşmeye yoğunlaştı.

 

Türkiye’nin lider porselen üreticisi Porland, pandemi dönemi büyük talep gören online alışveriş trendini yatırıma dönüştürerek yeni pazarlara ve fırsatlara odaklandı. Pandemi dönemi ülke genelinde birçok markanın mağazalarını kapatmasına neden olurken mağaza sayısında eksilme yaşamayan porselen devi, online alışveriş sitesi üzerinden müşterilerine hizmet sunmaya devam etti. Porland’ın son 6 ayda e-ticaret satışları geçen yılın aynı dönemine oranla beş katına çıktı, e-ticaretin toplam ciro içindeki payı da yüzde 10 seviyelerine ulaştı. Porland Pazarlama Grup Müdürü Ümran Ünsal, yeni pazarlara açılmak ve mevcut ülkelerdeki pazar payını artırmak için de yurt dışına yönelik e-ticaret kanallarına yatırım yaptıklarını söyledi.

 

“Online mağazamıza yoğun talep aldık”

 

porland.jpg

Pandemiyle birlikte değişen alışveriş alışkanlıklarının hızla dijitale kaydığını, bu nedenle Porland’ın bu dönem yatırımlarının odağında da dijitalleşme olduğunu söyleyen Porland Pazarlama Grup Müdürü Ümran Ünsal, “E-ticaretin geldiği nokta, bu dijitalleşme atağının en önemli göstergesi. Bu süreçte evimizle daha çok ilgilenmeye başladık, ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz değişti. Porland olarak sadece porselen değil bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak Masaüstü, Mutfak, Ev-Dekor, Tekstil ve Banyo gibi farklı kategori ürünlerimiz de bu dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı. Perakende mağazalarımızın yanı sıra önemli satış kanalımız olan online satış kanalımız da müşterilerimizin ilgisiyle satışlarını yaklaşık 5 katına çıkardı. Hedefimiz e-ticaret kanalımızın yakaladığı bu satış grafiğini devam ettirmesi. Bu yüzden de online kanalımıza sistemsel altyapı yatırımı yapıyoruz.” dedi.

 

Global bir Porland web sitesi de yolda

Pandeminin ihracatı olumsuz etkilediğini ancak bu süreci fırsata dönüştürdüklerini söyleyen Ümran Ünsal, “1976 yılından bu yana gerek ev gerekse gastronomi kesimine hizmet eden ürün yelpazemizin yüzde 65’ini 30’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Özellikle gastronomi alanında global bir Türk markası olarak İngiltere’de yüzde 8’lik önemli bir pazar payına sahibiz. Bu alanda konumumuzu güçlendirmek amacıyla yurt dışı açılımlarımıza yeni e-ticaret sitemizle hız vereceğiz. Sektöre yeni bir soluk getiren, standartların ötesine geçen inovatif ürünlerimiz yurtdışında özellikle de gastronomi alanında büyük talep alıyor. Bu talebe en kısa süre içerisinde global bir porland web sitesi ile yanıt vereceğiz.” diye konuştu.

 

Porland Hakkında:

 

hakkimizda.jpg

Porland, 1976 yılından bugüne gerek Ev gerekse Gastronomi kesimine hizmet eden ürün yelpazesi ile tasarımdan üretim aşamasına kadar her ince detayı üstün teknoloji ve iş gücü ile ürünlerine yansıtan, dünya trendlerinin de ötesinde sektörde trend belirleyici olarak konumlanan, 42 yıllık deneyime sahip Türkiye’nin önde gelen markasıdır. Bilecik’teki kendi tesislerinde, Porselen üretiminin yanı sıra ürün gamındaki ev gereksinimine yanıt verebilen masaüstü, mutfak, ev-dekor, tekstil ve banyo kategorisindeki ürünleriyle müşterilerin her türlü alışveriş ihtiyacına cevap vermektedir. Ayrıca dünya markalarından olan cam üreticisi Libbey ve Luigi Bormioli de mağazalarında satışta olan markalardan bazılarıdır. Porland 1600’ü aşkın çalışanın istihdam edildiği Türkiye’nin en büyük porselen üreticilerinden birisidir. 6 bölge müdürlüğü, Perakende de 30’u aşkın mağazası ve online alışveriş sitesi ile sadece yurt içinde değil, yurt dışı pazarlarının da aranılan markasıdır. 300 bin metrekare açık ve 90 bin metrekare kapalı alana sahip Bilecik tesislerinde, yılda yaklaşık 70 milyon adet üretiminin %65’ini dört ana kıtada 30’dan fazla ülkeye ihraç etmektedir. (Kaynak: Aristo İletişim PR Ajansı)

ÜRETİM MACERASI DİLOVASI,

GEBZE’NİN BELDESİ İKEN BAŞLADI

 

1976’da yaşam alanlarını güzelleştirmek arzusuyla açılan mütevazı bir züccaciye mağazasından günümüze aynı tutkuyla gelen, porselen üretiminde sektör devi Porland olarak doğadan aldığımız ilhamla evlerinize en saf materyalleri en estetik formlarda tasarlayarak getiriyoruz.

Bilecik’te 300 bin metrekare, Dilovası’nda 10 bin metrekare alana sahip üretim tesislerimizde yılda yaklaşık 70 milyon adet üretim yapıyor ve yüzde 65’ini ihraç ediyoruz.

4 kıtada 30’dan fazla ülkede evlerinize dokunuyor, 20 bini aşkın ürün çeşidimizle estetik ve kalitenin dansını gerek profesyonel kullanıma, gerekse ev ortamına gururla sunuyoruz.(Kaynak: porland.com/hakkımızda)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.