Dilovalı çevre ve insanlık için yine ayağa kalkıyor

Dilovalı çevre ve insanlık için yine ayağa kalkıyor

Dilovası’nda iktidarın seyirciliğinde, söylemlerle süreci idare ettiği çevre ve doğa faciaları serisinde Dilovası TIR Parkı’ndaki zeytin ağaçları katli bardağı taşırttı. 04 Ocak’ta muhalefet ve çevreciler suç duyurusunda bulunacak

 Nuh Çimento’nun yeni tesisine karşı Başkan Şayir’in “geleceğim” deyip gelmediği ÇED toplantısı, o toplantıda halkın üstelik Devlet kurumları tarafından imza esnasında kandırılması ve Bakanlığın hala ÇED sonucunu açıklamaması…

 

Fabrikaların gece yarısı önüne “geçil-e-meyen” zehir salgısı…

 

Kömürcüler OSB kalkacak” propagandası ile 2019 yerel seçimlerini kılpayı kazanan iktidarın önceki söylemlerine atfen çoktan tahliye olmuş olması gereken kömürcülerin tahliyesini 2021’e ertelemesi bir tarafa OSB’yi yerinde bırakarak halka bir kere daha aleni yalan söylemesi…

 

zeytin-agaci-1.jpg

 

ve nihayetinde Dilovası Belediyesi TIR Parkı’nda zeytin ağaçlarının katli, “Yeter artık” dedirtti.

 

cevreeee.jpg

 

Dilovalı yaklaşık 5-7 yıllık aradan sonra iktidarın halkı ölüme ve hastalığa sürükleyen politikalarına karşı insan, yaşam doğa, çevre için silkeleniyor.

 

YILIN İLK İŞ GÜNÜNDE SUÇ DUYURUSU

 

muhalefet-002.jpg

 

2021 yılının ilk işgünü olan 04 Ocak 2021 Pazartesi günü Gebze Adliyesi’ne TIR Parkı’ndaki ağaç katliamından ötürü suç duyurusunda bulunulacak. Saadet Partisi Dilovası İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre Saadet’in yanı sıra ilçedeki muhalefet partilerinin teşkilat ve örgütleri ile çevre dernekleri Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracak.  

 

3573 SAYILI KANUNA MUHALEFET

 

Zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerinin aşılanması ile ilgili olan 3573 sayılı Kanunu’na muhalefet suçundan gerekli işlemlerin yapılmasını isteyecek. SP Dilovası İlçe tarafından yapılan açıklamada, “Konunun takipçisi olacağımızı da belirterek bu vahim olayı kınıyoruz” denilirken açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

 

ZEYTİNİN ANLAMINA TEZAT!

 

“Zeytin, barışın, huzurun ve düzenin simgesi olarak kabul edilen bir simgedir. Ancak Dilovasın’da barış, huzur ve düzen kavramından uzak çalışmalar yapılmaktadır. Bu yapılanlar ciğerlerimiz ile birlikte çevremizde ne varsa yakıp yıkmaya devam ediyor.

 

KUZEY OSB’LER BAĞLANTI

YOLUNDA 100 DÖNÜMDE

 

Sayın Hamza Şayir tarafından yapılan açıklamada; Kuzey OSB’ler bağlantı yolu üzerinde bulunan 50 dönümü TOKi’ye diğer 50 dönümü ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait toplamda 100 dönüm alana TIR Parkı’nın yapılacağını belirtilmiş ve TIR Parkı işletmeciliğini de Dilovası Belediyesi’nin yapacağı açıklanmıştı. Çalışmaya başlandığı bilgisini Sn Hamza Şayir kendi sosyal medya hesabından da paylaşmıştı.

 

BELEDİYENİN SÖZÜNE RAĞMEN

YANDAŞA VERİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇTİK

 

Ancak TIR parkı işletmeciliğinin yandaş kişilere verileceği duyumu üzerine konuyu araştırarak gerçekliliğini teyit ettikten sonra işletmenin Belediye bünyesinde kalması için mücadele edilmiş ve işletmenin belediye bünyesinde kalması sağlanmıştır.

 

ÖNEMİNİ KAVRAYAMADILAR

 

Gelinen noktada Sn Hamza Şayir ve Belediye yönetimi TIR Parkı projesinin sınırlarını, imar edileceği alanı, alanın içerisinde yer alan zeytin ağaçlarının önemini kavrayamamış ve algılayamamıştır.

 

BELEDİYE NE ZAMAN DENETLEDİ!

 

 

Mevcut durumda gördüğümüz kadarı ile halen tarım arazisi olarak gözüken bir alanda bu çalışmalara nasıl izin verilebiliyor?

 

Dilovası Belediyesi bu alanda dolgu işlemine onay verdimi?

 

Verdi ise dolgu malzeme temini için hangi firma ile anlaştı?

 

Anlaşılan ücret ne kadardır?

 

Anlaşma imzalanan firmaya şu ana kadar ne kadar ödeme yapıldı? Ne kadar daha ödeme yapılacak?

 

Söz konusu firma dolgu malzemesini üçüncü işi ya da firmalara para karşılığı döktürmüş müdür? Döktürmüş ise hem Dilovası Belediyesi’nden hem de diğer şahıs/ya da firmalardan aldığı para miktarı ne kadardır?

 

Mevcut TIR Parkı alanının dışına taşılarak dolgu işlemine devam ettirilmesi hangi gerekçe ile açıklanabilir?

 

Dilovası Belediyesi TIR Parkı dolgu alanını en son ne zaman denetledi?

Ya da neden denetlemedi?

 

BU MU “YÜKSELEN ŞEHİR!”

 

Genel olarak baktığımızda ortada bir yönetimden söz etmek mümkün gözükmüyor. ‘Yükselen Şehir’ Dilovası’nı böyle mi imar edeceksiniz? Böyle mi yükselteceksiniz? Bu halkın ümit bağlayarak seçtiği yönetim bu değildir.

Keşke siz başarılı işlere imza atmış olsaydınız da biz mahçup olabilseydik.

 

MAHKEMEDE AKLANSANIZ DAHİ

ÇEVRE VE VİCDANDA SUÇLUSUNUZ

 

Öyle ki üzerine Ayetler gönderilen zeytin ağaçları bile katledilmeye başlandı. TIR parkı için yüzlerce zeytin ağacının kesilmesine ve gizlice toprak altına gömülmesine onay verdiğiniz için suçlusunuz. Mahkemeler ya da kamu kurumlarında aklansanız dahi vicdanlarda ve çevreye karşı suçlusunuz. Bundan sonra ağaç katilleri olarak anılacaksınız.

 

MAKAMI VERENLER ALMASINI DA BİLİR

 

Bitirdiğiniz projeleriniz olmasa da başlamaya karar verdiğiniz projeleriniz için vicdan ve makamınızın süzgecinden geçirerek karar vermelisiniz. O makamlar bu cani davranışlarınız için size verilmedi. Bu makamı size verenler gün gelir makamı sizden almasınıda bilir.

 

Şu ata sözü kulağınıza küpe etmenizi öneririm. Bilesiniz ki sizin için ibretler barındırır: Hırs geIir, göz kızarır; hırs gider, yüz kızarır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.