Diliskeleli çocuklara 178 metrekarelik park

Diliskeleli çocuklara 178 metrekarelik park

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’na bağlı Diliskelesi Mahallesi’ne çocuklar için 178 metrekare büyüklüğünde yeni park inşa etti

Hem çocukların rahatça oyun oynayabileceği hem de her yaştan insanın keyifli vakit geçirebileceği dinlenme alanlarını kentin dört bir yanına kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocuk oyun parkı ve yeşil alan çalışmalarına bir yenisini daha Dilovası’nda ekledi.

SEMT KONAĞININ YANINDA

Büyükşehir, Dilovası’nın yeni parkını Diliskelesi Mahallesi 734. Sokak’ta inşa etti. Dilovası Semt Konağı ve Taziye Evi’nin hemen yanındaki alanda yapılan parkta vatandaşlar, çocukları ile huzur içinde zaman geçirebilecek. 2 bin 450 metrekare alanda inşa edilen parkın etrafını taş duvar ile ören ve bunun üzerine de ferforje demir korkuluk monte ederek parkı güvenli hale getiren Büyükşehir, Dilovası halkına yeni bir yaşam alanı daha oluşturdu.

JAPON ÇATILI KAMELYA

Parkın bin 200 metrekaresini yeşil alan olarak ayıran ekipler, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise farklı türlerden 56 ağacın dikimini yaparak parkın çevresini yeşile büründürdü. Vatandaşların dinlenebileceği 1 adet japon çatılı kamelya ile 12 adet oturma bankını park alanına monte eden ekipler, çocukların ellerini yüzlerini yıkayabileceği döküm çeşmesini de parka kazandırdı.

Büyükşehir, parkın hemen yanında bulunan Dilovası Semt Konağı ve Taziye Evi’nin bahçesini de düzenleyerek buraya modern bir görünüm kazandırdı. Buna göre 376 metrekareden oluşan alanı mineral yüzeyli parke ile döşeyen ekipler buraya vatandaşların oturma ve dinlenmesi için 2 adet japon çatılı kamelya koydu.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN

178 metrekareden oluşan çocuk oyun alanını çeşitli oyun grupları ile donatan Büyükşehir, yetişkinleri de düşündü. Bu bağlamda vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla fitness alanı oluşturuldu. Parka kurulumu yapılan egzersiz ve fitness aletlerini mahalle sakinleri aktif bir şekilde kullanacak.

TURGAY ÇÖPOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.