DGS ve ALES-1’de tedbirler açıklandı

DGS ve ALES-1’de tedbirler açıklandı

ÖSYL Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulu’nun 2020 DGS ve 2020 ALES-1 sınavlarına dair tedbirleri açıklandı. Sınavlar 9 ve 16 Ağustos günlerinde gerçekleşecek

9 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacak olan 2020 Dikey Geçiş Sınavı ile 16 Ağustos 2020 günü yapılacak olan 2020 Yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) (2020 ALES-1) ile ilgili olarak ÖSYM Kocaeli Sınav Koordinasyon Kurulunca alınan tedbirler açıklandı. O tedbirlerin bir kısmı şöyle:

9 ve 16 AĞUSTOS’TA

2020 dikey geçiş sınavı (2020 DGS) 9 Ağustos Pazar günü, 2020 akademik personel ve lisansüstü eğitim giriş sınav (ilkbahar dönemi / 2020 ALES-1) 16 Ağustos Pazar günü yapılacak. Her iki sınavda saat 10.15’te başlayacak ve 150 dakika sürecek. DGS için 8 bin 820, ALES-1 için 5 bin 740 aday sınava girecek. 2020 dikey geçiş sınavı İzmit’in Kadıköy Mahallesi’ndeki Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşecek.

BU EVRAKLARA DİKKAT

Adayların sınavın yapılacağı binalara girebilmeleri için yanlarında; aday şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı/Fotoğraflı, imzalı-mühürlü veya barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgesi/Kimlik Kartı Talep Belgesi veya Süresi Geçerli Pasaportu/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Pembe-Mavi Kart bulundurmaları gerekmektedir. T.C. Nüfus Cüzdanında, T.C. Kimlik Numarası ile fotoğraf bulundurması gerekiyor. Fotoğraflarda soğuk damga gerekli.  T.C. Nüfus Cüzdanı elle veya daktilo ile sonradan doldurulmuş olmamalı. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınava girmek için gerekli belgeler yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak.

SAAT 10.00’A KADAR…

Adayların sınav binasına alınma işlemi saat 10.00’a kadar devam edecek. Bu saatten sonra gelen hiçbir aday, sınav binasına kesinlikle alınmayacak ve sınav binasının kapısı girişlere kapatılacak. Sınav başlama saati 10.15’den sonra hiçbir aday sınav salonuna alınmayacaktır.

SADECE İZMİT’TE…

9 ve 16 Ağustos 2020 Pazar günlerinde 07.00 ile 10.00 saatleri arasında Nüfus Cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı olmayan veya kaybeden adaylar için İzmit İlçe Nüfus  Müdürlüğü açık tutulacak ve “2020 DGS Sınav Giriş Belgesi” ile güncel bir fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilecek. Belirtilen günlerde sadece İzmit İlçe Nüfus Müdürlüğü açık olacak olup, diğer ilçelerdeki müdürlükler açık olmayacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.