Devletimiz ve askerimizin yanındayız

Devletimiz ve askerimizin yanındayız

GTO’da Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı düzenlenen basın toplantısı toplumun tüm kesimlerini bir araya getirdi. Başkan Nail Çiler, “Dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz’in 9 Ekim 2019’da güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na dair Gebze Ticaret Odası’nın ülke genelindeki 365 oda ve borsa ile eş zamanlı düzenlediği basın toplantısı, Gebze’yi bir araya getirdi. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” dedi. 
HER KESİMDEN 
Basın açıklamasına iş dünyasından MÜSİAD, TÜMSİAD, TÜKSİAD ve DASİAD; sivil toplumdan ÇYDD, ADD, CKD, Gebze Ziraat Odası, Tüm İşçi Emeklileri Derneği; işçi sendikalarından Çelik-İş; memur sendikalarından Eğitim Bir-Sen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan, yöneticisi ve üyeleri katıldı.
BİRLİKTEYİZ
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda divan GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Başkanı Nail Çiler ve GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin’den oluştu. Başkan Nail Çiler basın toplantısında bu gibi durumlarda birlik ve beraberliğin önemine değinip bu birlik ve beraberliğin ama ülkemiz geneli, ama Gebze yerelinde sağlandığını kaydetti. Çiler ayrıca özetle şunları söyledi:
TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK 
“Bu harekat hem ülke sınırının güvenliğini sağlamak hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör örgütlerinin tehlikesini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Daha önce gerçekleştirilen harekatlarda olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı’nın planlanması ve gerçekleştirilmesi sadece terör örgütüne yönelik olup, bölge halkının zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır.
Böyle bir mücadele sürerken ABD Başkanı Trump bir tweet atıyor, ülkeler onun peşinde ilerliyor. ‘Dostumuz’ dediğimiz ülkeler bizleri eleştiriyor. 
DESTEKLİYORUZ 
Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.
TARAFIMIZ BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR 
Herkes artık şunu çok iyi görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Bizler Türkiye olarak yıkmaktan, yakmaktan yana hiç olmadık, olmayacağız. Bizim tarafımız huzurdur, barıştır, kardeşliktir. 
YEREL HALK DESTEKLİYOR 
Türkiye’nin terörle mücadeleye dönük çabaları etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere insanlığa karşı işlenen suç niteliğindeki PKK, PYD, YPG ve DEAŞ eylemleri nedeniyle yerlerinden edilmiş Suriyeliler’in geri dönüşlerinin önünü açacak, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasına da katkı sunacaktır. Bu nedenle Türkiye’nin başlattığı her harekat Suriyeli göçmenler, mazlum ve mağdur durumdaki yerel halk tarafından desteklenmektedir.
DESTEK OLMALILAR 
Tüm bu gerçekler ışığında uluslararası camiayı teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz.
EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR 
Türkiye ve Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk Milleti, iş dünyası ve sivil toplumu, bir ve beraber olarak en güzel cevabı verecektir. Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye’nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür. 
KİMSE FİTNE SOKAMAZ 
Öte yandan tüm vatandaşlarımızı özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. 
İNANCIMIZ TAM 
Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına olan inancımız tamdır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.