DEVA’da Anayasa Hukuku Eğitimi

DEVA’da Anayasa Hukuku Eğitimi

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nda eğitimlere bu hafta da, Yeni Türkiye’de Anayasa Hukuku ve Türkiye’deki Hukuk Sisteminin Sorunları konuları Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Oğuz Saka’nın sunumu ile devam edildi.

İlçe kongrelerine bu hafta sonu başlayacak olan DEVA Partisi Kocaeli İl Teşkilâtı, aynı zamanda eğitim çalışmalarının da ikincisini dün gerçekleştirdi. İlki geçen hafta ekonomi üzerine Çağlayan Ateş tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra partili ve partiye kendisini yakın hisseden gençlere yönelik olarak da bu Cuma eğitim çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

YENİ TÜRKİYE’DE ADALET SİSTEMİ

Kocaeli İl Başkanlığı’nda Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Oğuz Saka’nın Yeni Türkiye’de Anayasa Hukuku ve Türkiye’deki Hukuk Sisteminin Sorunları konulu sunumunda iktidarın ve küçük ortağının sık sık dile getirdiği “Yeni Türkiye” kavramından hareketle, ülke adalet sistemin geldiği durum gözler önüne serildi.

Oğuz Saka şunları ifade etti:

“DEVA Partisi iktidarında parti programımızda da belirtildiği gibi Parlamenter sisteme yeniden dönüş sağlanacak ve eskiden aksayan yönleri; mesela HSK üyelerinin atanması gibi konular, demokratik hale getirilerek insanımızın hak ettiği ‘gerçekten adaletli’ bir ülkede yaşaması sağlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.