Deva Partisi Sarıkamış Şehitlerini andı

Deva Partisi Sarıkamış Şehitlerini andı

Deva Partisi Gebze İlçe Sekreteri İsmail Aras, 22 Aralık Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

İsmail Aras yaptığı açıklamada, “Bundan 107 yıl önce 22 Aralık 1914 tarihinde Sarıkamış Harekâtı’nda Allahuekber dağlarında üzerimize kar, yüreğimize kor düştü. Tarih o gün bir kez daha Mehmetçiğin imanına vatan aşkına şahitlik etti. Kars'ı Ruslardan geri almak harekata katılan binlerce kahraman askerimiz şehit düştü. Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Sarıkamış'ın yanı sıra Kars, Ardahan, Erzurum başta olmak üzere bu bölgenin iklimi sert ve soğuk olur. 

“BİRER KAR ÇİÇEĞİ OLDULAR”

Bugün, biz kışlık elbiselerimizi, botlarımızı giyerken bile doğunun bu zorlu kış şartlarında yine de üşürüz. O gün aziz şehitlerimiz bugünün imkânlarına sahip olmamalarına rağmen o dondurucu soğuklarda cansiperane mücadele ettiler. Evet, belki o zor günlerde savaş için yeterince imkân yoktu ama onlarda muazzam bir iman vardı. Allah aşkı vardı. Vatan aşkı vardı. Bu imanla bu vatan aşkıyla  ağır kış şartlarında binlerce Mehmetçiğimiz kar altında donarak şehit oldular. Ve birer kar çiçeği oldular Sarıkamış'ın bağrında.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZI MÜJDELEDİLER”

Gerçekten de birer kar çiçeği oldular. Nasıl ki kar çiçekleri baharı müjdeliyorsa aziz şehitlerimiz de bu vatan uğruna can vererek bağımsızlığımızı müjdelediler. Bir kez daha Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum." diyen İsmail Aras Mehmet Akif Ersoy'un ‘Eş hele dağları örten karı. Ot değil onlar, dedenin saçları!’ dizelerini hatırlatarak gençlerimizin, tarihimizi ve ecdadımızın bu fedakârlıkları iyi bilmeleri gerekir” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.