Dev fabrika artık pazar günü çalışmayacak

Dev fabrika artık pazar günü çalışmayacak

Karar alındı, Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirildi. Kocaeli ve Türkiye’nin en önemli fabrikalarından Goodyear artık pazar günü üretim yapmayacak

Goodyear Lastikleri TAŞ’den yapılan açıklamada, İzmit ve Adapazarı fabrikalarının haftada 6 gün çalışma programına geçecekleri ve yıl sonuna kadar pazar günleri üretim yapılmayacağı bildirildi. İşte KAP’a yapılan o açıklama: “Küresel talebin bir sonucu olarak ve işletme sermayesini daha etkin bir şekilde yönetmek için; fabrikalarımızdaki mevcut 7(yedi) gün kesintisiz çalışma programından 6 (altı) gün çalışma programına geçilmesine karar verilmiştir. 

“PAZAR GÜNLERİ ÜRETİM YAPILMAYACAK”
İzmit fabrikası için haziran ayı içinde, Adapazarı fabrikası için de temmuz ayında başlanması hedeflenen bu yeni çalışma modelinin 2023 yılının aralık ayı sonuna kadar sürdürülmesi planlanmakta olup fabrikalarımızda belirtilen tarihler arasında pazar günleri üretim yapılmayacaktır” denildi. Sektör uzmanları benzer kararların lastik sektöründe yer yer alındığını, Goodyear’ın pazarlama ve küresel talebin daralması sorunları nedeniyle böyle bir adım attığını ifade ediyor.
Haber: Tuğçe YAKICI
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.