Dersimiz Grev

Dersimiz Grev

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Nedex Kimya’da grev coşkuyla devam ediyor. Grevci işçilere sendikanın uzmanları tarafından eğitim verildi, hukuki bilgilendirmede bulunuldu

nedeks-1-001.jpg

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Dilovası OSB’deki Nedex Kimya işyerinde 17 Haziran günü başlayan grev coşkuyla devam ediyor. Grevin 16. gününde Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’nın katılımıyla eğitim yapıldı. Eğitimler Petrol-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan ve Hukuk Servisi Uzmanı İrfan Taşkın tarafından verildi.

 

MÜCADELEDEN KAÇINMAYIZ

nedeks-2-002.jpg

 

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz grev alanında yaptığı konuşmasında, Nedex üyelerinin verdiği mücadeleye Petrol-İş yönetimi olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini belirtti. Grevin hiçbir zaman tek başına amaç olmadığını vurgulayan Genel Başkan Akyüz, gerektiği yerde sonuna kadar mücadele etmekten kaçınmayacaklarının da mesajını verdi. Petrol-İş Sendikası’nın her zaman örgütlü olduğu işyerinin varlığını savunurken, üyelerinin de mağdur edilmediği bir politika izlediğini belirten Akyüz, Nedex Kimya işverenini de toplu sözleşme masasına davet etti.

 

ÖNCELİĞİMİZ İŞ BARIŞI

nedeks-3-002.jpg

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ise konuşmasında, Petrol-İş Sendikası’nın öncelikli hedefinin işyerlerinde iş barışının sağlanması olduğuna işaret etti. Petrol-İş’in her zaman müzakereye açık olduğunu, işyerinde uyumlu çalışma için elinden gelen çabayı gösterdiğine vurgu yapan Recepkethüda, işyerini ve işçileri birlikte koruyacaklarını söyledi. Niyazi Recepkethüda konuşmasını, Petrol-İş’in her zaman üyesinin yanında, üyesinin hakkını korumaya devam edeceğini belirterek sonlandırdı.

 

KAPLAN VE TAŞKIN’DAN EĞİTİM

nedeks-4-002.jpg

Akyüz ve Recepkethüda’nın konuşmalarının ardından Petrol-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan tarafından üyelere eğitim verildi. Eğitimde, birlik olmanın mücadele kararlılığını arttıracağı, dayanışmanın ise mücadeleyi güçlendireceği vurgusu öne çıktı. Hukuk Servisi Uzmanı İrfan Taşkın ise üyelerden gelen sorulara yanıt verdi, hukuki süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

 

86 sendika üyesinin çalıştığı Nedex Kimya’da aylarca devam eden sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması ve özellikle ücret konusunda ilerleme kaydedilememesi, sözleşme görüşmelerinin tıkanmasına neden olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.