"Dershaneler Özgürleşecektir"

"Dershaneler Özgürleşecektir"

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerle ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardından Gebze’de bulunan ANA FEN, BİREY, ÇÖZÜM, EKSEN,...

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerle ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardından Gebze’de bulunan ANA FEN, BİREY, ÇÖZÜM, EKSEN, FEM, FEN BİLİMLERİ, FİNAL, KAVRAM, KÜLTÜR, METROPOL, SINAV, UĞUR, ZİRVE, Dershanelerinin Gebze şubelerinin oluşturduğu Gebze Dershaneler Birliği ortak bir açıklama yaptı.

Gebze ve çevresinde öğretim faaliyetlerini devam ettiren ve ÖZ-DE-BİR, TÖDER, GÜVEN-DER, ÖZDER gibi derneklere bağlı dershanelerle oluşturulan Gebze Dershaneler Birliği dershaneler ile ilgili son dönemde basına yansıyan haberlerle ilgili açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuş olduğunu ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Sayın bakanımız özetle ‘Dershaneleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmaktan çıkaracağız’ tarzında bir açıklamada bulunmuştur. Böyle bir durumda ‘Dershaneler Özgürleşecektir.’ Dünyanın birçok ülkesinde de dershaneler ve benzeri destek kuruluşları eğitim bakanlığına bağlı olarak çalışmamaktadır. Belediyelerden alınan ruhsatlarla çalışmalarını yürütmektedir. Bu durum dershaneler olarak bizim de arzumuzdur” denildi.  

DERSHANELER İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

 

Yapılan açıklamalarla ‘itibarsızlaştırma’ ile karşı karşıya kalmış oldukları belirten dershane yetkilileri, “Üzüntümüz Eğitim Bakanlığı dışına çıkarılmaya çalışılmaktan değil, konunun gelişi güzel konuşulması ve hak etmediğimiz halde itibarsızlaştırılmaya çalışılmamızdır. Kurumlarımız MEB tarafından onay alarak, öğretmenleri ve personeli MEB tarafından atanarak ve müfettişlerce her yıl denetlenerek çalışmalarını yürütürken nasıl olur da kurumlarımıza yönelik böyle bir yaklaşımda bulunulmaktadır? Gebze Dershaneler Birliği olarak sürecin her adımını yakından izlediğimizi, dershanelerle ilgili bir kanun değişikliği olsa bile bunun dershaneleri kapatma anlamına gelmeyeceğini dershane dernekleri olarak eğitim öğretime bundan sonra da katkı sunmaya devam edeceğimizi Gebze kamuoyu ile paylaşmak isteriz” şeklinde açıklamada bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.