Ders saatlerinin kısaltılması isteniyor

Ders saatlerinin kısaltılması isteniyor

Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanlarının isteği üzerine sendika, ders saatlerini 30 dakika indirilmesi ile ilgili Kocaeli Valiliği’nde başvuru yaptı.

Türk Eğitim Sen tarafından eğitimciler arasında ders saatleri ile ilgili bir çalışma yaptı. Eğitimciler arasında yapılan çalışma sonrası, ders saatlerini 30 dakikaya düşürülmesi görüşü ortaya çıktı. “Covid-19 Salgını Nedeniyle Okullarda Ders Saatleri ve Öğle Arasının Yeniden Düzenlenmesi” ile ilgili yazı Kocaeli Valiliği’ne sunuldu. Türk Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitim tedbirli ve tam zamanlı olarak başlamıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin uzun süre maske ile yaptıkları derslerde performans düşmektedir. 30-40 öğrencinin bulunduğu sınıflarda her türlü uyarıya rağmen öğrencilerimizin maske takmasında sorunlar yaşanması Covid-19 tehdidini arttırmaktadır.

 

“CİDDİ ZORLUKLAR YARATMAKTA”

Aynı şekilde teneffüslerde öğretmenlerin tüm çabalarına rağmen öğrenciler sosyal mesafe ve maske kuralına uymakta zorlanmaktadır. Diğer taraftan Okul Öncesi Kurumlarda 50 dakika ders süresi ciddi zorluklar yaratmaktadır. O yaşta çocukların bu kadar uzun süre maske ile oturabilmesi mümkün değildir. Yine Özel Eğitim Kurumlarında çocukların durumu sebebiyle mesafe maske mümkün olmamaktadır. Olgunlaşma ve Halk Eğitim kurumlarında da aynı sorunlar vardır. Kalabalık okullarda ders girişleri, teneffüsler ve öğlen aralarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.  Okullarda personel eksikliği (Özellikle temizlik ve güvenlikçi) bilinen bir gerçektir” denildi.

 

30 DAKİKA İLE SINIRLANDIRILMASI

Türk Eğitim Sen tarafında Kocaeli Valiliğine sunulan yazıda, “Okullarımızın tüm kademelerinde ders sürelerinin 30 dakika ile sınırlandırılması, Okul Öncesi Kurumlarında ders süresinin 30 dakikayla sınırlandırılması dışında yeni tedbirlerin alınması, Özel Eğitim Kurumlarında ve Özel Alt Sınıflarda gerekli personel desteğinin sağlanması, uzun öğlen arası olan okullarda bu sürelerinin kısaltılması gerekmektedir” diye belirtildi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.