Dernek ve vakıflara  destek eşit ve adil olmalı

Dernek ve vakıflara destek eşit ve adil olmalı

Aykan Dönmez, Çayırova Belediyesi’nin TÜGVA’ya ayrımcılık yapacağını öne sürüp kamu yararına çalışan tüm dernek ve vakıflara desteğin bütçe kaleminden eşit ve adil dağıtılması gerektiğini söyledi.

YRP Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez, Çayırova Belediyesi’nin geçen dönem olduğu gibi bu dönemde TÜGVA’ya ayrımcılık yapacağını öne sürüp kamu yararına çalışan tüm dernek ve vakıflara desteğin bütçe kaleminden eşit ve adil dağıtılması gerektiğini söyledi.
2019 yerel seçimlerine katılmayan ve Çayırova Belediye Meclisi’nde üyesi olmayan Yeniden Refah Partisi, belediye meclis toplantılarını takip etmeyi ve değerlendirmelerde bulunmayı sürdürüyor. Haziran ayı meclis toplantısını da yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takip eden İlçe Başkanı Aykan Dönmez o toplantıda alınan kararlara değindi. Dernek ve vakıflara desteğin eşit ve adil bir şekilde yapılması gerektiğini savunan Dönmez buna karşılık TÜGVA’ya geçen dönemki desteğin bu dönemde de sürdürülme hatasının tekrarlanacağını söyledi.
BORÇ, BAĞIŞLA MI ÖDENECEK
3 Haziran’daki meclis toplantısında belediyenin 147 milyon TL’yi aşkın güncel borcu olduğunun açıklandığını kaydeden Dönmez, “Belediyenin kaynaklarının kısıtlı olduğu, bağışlarla ayakta durmaya çalıştığı bir gerçek. 147 milyon TL’lik borç, halktan bağış alınarak mı ödenecek? Bunun yanında, yapılması gereken belediye hizmetlerini hangi kaynakla yapacaksınız?” diye sordu. Dönmez şöyle devam etti:
TÜGVA’YI HATIRLATTI
“AK Parti bağlantılı, uzantılı vakıf ve derneklere desteklerde diğer önemli konu. Geçen dönem AK Partili belediyelerin hemen hemen tamamında TÜGVA’ya yapılan yardımlar olmuştu. Çayırova Belediyesi, Şevki Demirci’nin belediye başkanlığı döneminde TÜGVA’ya her ay 6 bin 150 TL kira bedeli ödemiştir. 17 bin 500 TL tabela gideri gibi ödenekler ayırmıştır. 
ETİK DEĞİL
Belediye yönetiminin kendisine yakın vakıf ve dernekler için astronomik kira bedelleri ödemesi ve destekte bulunması, her ne kadar belediye meclisi kararıyla kanunlara uygun olsa da etik değildir. Belediyenin kamu yararına çalışan dernek ve vakıflara desteği takdire şayan bir durumdur. Ancak bu desteklerin adaletli olması gerekmektedir. Sadece TÜGVA’ya kaynak aktarılması, etik değildir. 
ÇİFTÇİ’NİN ÇELİŞKİSİ
Belediyenin dernek ve vakıflar için bir bütçe belirleyip bu bütçeden kamu yararına çalışan tüm dernek ve vakıflara eşit miktarda kaynak aktararak destek olunmalıdır. Önceki dönem yapılan yanlışın bu dönem de sürdürüleceği Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi tarafından ifade edilmiştir maalesef. Belediyede çalışırken içeceği suyu kendi evinden getirdiği bilinen Başkan Çiftçi’nin TÜGVA’ya bu desteğini, ‘Kamu kurumlarına yardım’ maddesine sıkıştırarak sürdürecek olmasını ifade etmesi, başkanın kendisiyle çelişkisi olarak değerlendirilecektir. Yeniden Refah Partisi olarak Başkan Çiftçi’nin bu kararını tekrar gözden geçirmesini diliyor, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”
TANZİM SATIŞ NOKTASI KURULMALI
Yenimahalle’de yeniden sabit pazar kurulması için atılan adımı da değerlendiren Aykan Dönmez, “Sokak ve caddedeki pazarlardan sabit pazarlara geçiş kararı çağdaş belediyecilik anlayışı gereği alındığı halde Yenimahalle’de geçici çözüm olarak pazar yeri kurulması kararı verilmiştir. Bu konuda geçici çözüm olarak geriye dönülmesi yerine sözü geçen noktada tanzim satış noktası kurulmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.