Derneğimiz var yok…  Sendikamız  “var” yok!

Derneğimiz var yok… Sendikamız “var” yok!

erek futbolcular gerek teknik direktörler sendikalaşmanın çok ama çok uzağında. Hakan Ünsal başkanlığındaki sendikalaşma girişiminde üye kaydı yapılmış ama sendika kabul edilmemiş. TÜFAD’ın ise varlığı yokluğu bir… diye izah etti durumu Cevdet Uzunköprü

Ülkemiz futbolunun geleneksel bir anlayışıdır..

Özünde; niye gelişemediğinin bir göstergesidir. İşler kötü gittiğinde, ilk bedel ödeyenler teknik direktörler olmuşlardır.

Uzunköprü ile gerek futbolculuk gerek teknik direktörlük temelinde sendikalaşmayı da, dernekleşmeyi de görüştük. Söz, Uzunköprü’nün…

GARANTİSİZ TEK MESLEK…

Bir ara sendikamız vardı. Devam ediyor (!) Bu ülkede her çalışanın sendikası var. Bizim de sendikamız var ama gücümüz yok. Tam teşekkül sağlanamadı. Hakan Ünsal şu anda sendikanın başkanı. Hayat şartlarından dolayı garantisi olmayan tek meslek bizim meslek.

ÜYEYİM AMA FAYDASI YOK

Sendikaya üyeliğim var ama bize şu anda bir faydası yok. Tüzüğünde futbolcular iş sendikası diye geçiyor ama kabul edilmiş olsaydı şimdi bizim de bir sendikamız olacaktı. En azından haklarımızı arama şansımız olurdu. Bugün emekli olmak isteyen, geliri iyi olmayan çok sayıda kişi var.

 

hakan-unsaaal-(1).jpg

 

Hakan Ünsal’ın çabaları ile bütün futbolcular sendikaya üye oldular. En fazla üyesi olan sendika biziz.

Bir gücümüz var ama şu anda hiçbir teknik adam veya futbolcu bu güçten faydalanamıyor.

 

HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

AMA 20 YILDIR BAŞKAN!

 ismail-lider.jpg

 

“TÜFAD Genel Başkanımız var 20 yıldır, İsmail Lider. Çok saygı duyduğumuz bir büyüğümüz. Ama ben her alanda şunu söylüyorum. Geride kalan 20 yılda keşke bizim için bir adım atsaydı. Birçok arkadaşımızın, meslektaşımızın güvencesi yok. Sağlık güvencesi yok. 20 yıldır Türkiye’deki hiçbir teknik direktörle ilgili herhangi bir çalışma yapmamıştır. Onlar için adım atmamıştır. Başımızda böyle bir TÜFAD başkanımız var ama herhangi bir icraatını görmedik.

HERKES BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZIYOR

 

cevdet-uzunkopru-(2).jpg

Tabi ki Türkiye’de şu anda 20 – 25 bin teknik direktör var. İster istemez birçok meslektaşımızda maalesef sözünü ettiğiniz ‘kuyu kazmalar’ oluyor tabi ki. Olmuyor değil. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.