Derincespor tarihe geçti

Derincespor tarihe geçti

TFF 3.Lig 2.Grup’ta bugüne kadar gelinen noktada başarılı bir performans sergileyen Belediye Derincespor bu sezonki istatistikleriyle tarihe geçti.

SEZONA KÖTÜ BAŞLADILAR

Amatör Süper Lig ve Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğunun ardından 3.Lig’e yükselen Belediye Derincespor, bu sezon Kocaelispor’un şampiyonluk mücadelesi verdiği 2. Grup’ta başarılı bir sezon geçirdi. Başta Kocaelispor, Turgutluspor, Fethiyespor ve Esenler Erokspor gibi büyük bütçeli ekiplerin arasında sezona kötü başlayan sarı lacivertli temsilcimiz, ilk haftalarda rakiplerinin çok gerisinde kaldı.  

BATURMAN FARK YARATTI

Payasspor ile oynanan maçın ardından göreve getirilen Teknik Direktör Bülent Baturman ilk maçında Fethiyespor’a 1-0 mağlup odu. Sarı lacivertli ekip bu maçın ardından oynadığı 18 karşılaşmada 12 galibiyet, beş beraberlik ve iki mağlubiyet elde etti. Bu sonuçların ardından Belediye Derincespor 27 hafta sonunda açık ara lider Kocaelispor’un ardından ikinci sırada yer alarak Play-Off’un en iddialı takımı oldu. Bülent Baturman bu süreçte takımı ile maç başına 2,16 puan ortalaması elde etti. 

İÇERİDE 27, DIŞARIDA 23 PUAN

Sarı lacivertli temsilcimiz 27 maçta 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 41 gol göndererek en golcü üçüncü takım oldu. Belediye Derincespor kalesinde 28 gole engel olamadı. Derince’de 13 maça çıkan sarı lacivertliler bu maçların sekizini kazandı. Sahadan üç kez beraberlik ile ayrılan ekip iki kez de mağlup olarak 27 puan topladı. Derincespor deplasmanda 14 maçta altı galibiyet, beş beraberlik ve üç mağlubiyet yaşayarak hanesine 23 puan ekledi.

TOPLAMDA 31 KART GÖRDÜLER

Sezon içerisinde grupta yer alan takımlara bakıldığında Belediye Derincespor, gördüğü kart sayısının azlığı ile dikkat çekti. Sarı lacivertli ekip bu sezon ligde toplamda 27 sarı kart ve dört kırmızı kart gördü.  Sarı lacivertli ekipte en çok kart gören isim ise 7 sarı kartla Yiğit Ali Bayrak ile savunma oyuncusu Efe Karaoğlu oldu. Bu isimleri altı sarı ve bir kırmızı kartla Yunus Özdemir, dört sarı ve bir kırmızı kartla Muhammed Fatih Yıldırım takip etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.