Derince’deki spor kulüplerinden ortak açıklama

Derince’deki spor kulüplerinden ortak açıklama

Derince’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ortak bir basın açıklaması yaparak CHP Derince İlçe Başkanlığı’nı kınadı.

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetimindeki 4 yıllık süre zarfında, 4 Gençlik ve Spor Merkezi ile 17 yeni spor alanının inşa edildiği Derince’de kurulan Derincespor Kulübü ile amatör branşlarda 21 ayrı kategoride 18 binin üzerinde sporcuya eğitim olanağı sunuldu.

SPOR KULÜPLERİNDEN ORTAK TEPKİ
İlçedeki spor kulüplerinin de her zaman yanında olan Başkan Aygün öncülüğünde spora yapılan bu yatırımlar tüm kesimlerden destek görürken, CHP Derince İlçe Başkanlığı’nın spor tesislerinin usulsüz kullanıldığına dair savcılığa suç duyurusunda bulunması Derince’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinden büyük tepki gördü. Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı’nın savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından bir araya gelen spor kulübü temsilcileri CHP Derince İlçe Başkanlığı’nı kınayan bir açıklama yayımladı.

KULÜPLERDEN ORTAK AÇIKLAMA
Çınarlı Spor Kulübü Başkanı Abdullah Yıldırım, Derince Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Esen Yiğit, Derince Sırrıpaşa Spor Kulübü Başkanı Erdem Yıldırım, Derince Çenedağ Spor Kulübü Başkanı Kenan Yeşiltaş, Derince Spor Kulübü Başkanı Kemal Bayraktar, Derince Birlik Spor Kulübü Başkanı Rıza Yıldız, Derince Spor A.Ş. Kulüp Başkanı Şahin Çavuşoğlu ve Yavuz Spor Kulüp Başkanı Volkan Elmaser bu konudaki hassasiyetlerini ortak bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Basına ve kamuoyuna duyuru olarak ilan edilen açıklamanın ilk bölümünde şu ifadeler yer aldı; “Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı tarafından yapılan ve ilçemizde amatör spora gönül vermiş olan kulüplerimize ve geleceğimiz olan çocuklarımıza büyük zarar verecek olan açıklamalar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen bu tesislerimizde binlerce çocuğumuz zihinsel ve fiziksel gelişimleri için spor yapmaktadır. Ayrıca ilçemizde spor kulüplerinin hizmetine sunulan tüm tesisler düzenlenen ulusal bayramlarda, spor organizasyonlarında, turnuvalarda ve törenlerde kullanılmaktadır”

72 KATEGORİ VE 21 FARKLI BRANŞ
Açıklamanın devamında tesislerin kullanımının ilçedeki spor kulüpleri için çok önemli olduğuna vurgu yapılarak “CHP’nin bu bildirisi ve suç duyurusu tamamen maksadını ve haddini aşan bir eylemdir. Suç duyurusunda bahsettikleri tesislerden sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile onlarca farklı yaş grubundan Derince’nin evlatları yararlanmaktadır. Söz konusu iddiada adı geçen tesisler ilçemizdeki spor kulüplerince 72 kategori ve 21 farklı branşta faaliyet gösterdikleri alanlarda kullanıma sunulmuş sportif tesislerdir. Bu sportif faaliyetlerini daha sağlıklı sürdürebilmek, Derince’nin gençlerine hizmet verebilmeleri için maddi ve manevi destek amacından başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir.” denildi.

TEK AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET
CHP Derince İlçe Başkanlığı’nın bu girişimiyle çocukların gelişimini engelleyeceğini ifade eden açıklamada “Daha önce Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak öğrencilere burs verilmesini dahi yasaklatan CHP zihniyeti; şimdi de ilçemizde çocuklarımızın spor yapmasına ve gelişimine engel olmaktan başka bir iş yapmamaktadır. Derince Amatör Spor Kulüpleri siyasete malzeme yapılmayacak temizlikte ve şeffaflıkta çocuklarımıza hizmet etmektedir. Bu suç duyurusunda bulunanların zihniyet ve tavrı Derince’nin çocuklarından ve onların gelişimlerinden haberdar olmadıklarının açık bir göstergesidir” vurgusu yapıldı.

GENÇLİĞE HİZMET, GELECEĞE YATIRIMDIR
Spor kulüplerinin ortak yaptığı açıklamanın son kısmında ise şu ifadelere yer verildi; Bu vesileyle “Gençliğe Hizmet, Geleceğe Yatırımdır” anlayışıyla çalışarak ilçemize Gençlik ve Spor Merkezleri ile çok sayıda tesis kazandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Zeki Aygün’e ve ilçe spor faaliyetlerinde bulunan tüm yetkililere bir kez daha teşekkür ediyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren spor kulüpleri olarak sporu kirli siyasete alet eden bu art niyetli girişimi şiddetle kınıyor, bu zihniyete karşı en doğru kararı halkımızın vereceğine inanıyor ve kararı milletimizin vicdanına bırakıyoruz”

HABBER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.