Derince Limanı’da özelleştiriliyor

Derince Limanı’da özelleştiriliyor

 İzmit Körfezi’ndeki en büyük ve devlete ait tek liman olan Derince Limanı’nın özelleştirilmesi yıllardır gündemde. Ancak daha önce bu amaçla...

 

İzmit Körfezi’ndeki en büyük ve devlete ait tek liman olan Derince Limanı’nın özelleştirilmesi yıllardır gündemde. Ancak daha önce bu amaçla yapılan ihalelerden sonuç alınamamıştı. TC Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Derince Limanı’nın özelleştirilmesi için bir kez daha ihaleye çıktı.

TEMİNAT 30 MİLYON DOLAR

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Derince Limanı özelleştirme ihalesi ile ilgili doküman bedelini 20 bin TL,  geçici teminat miktarını 30 milyon Dolar olarak belirledi. İhaleye tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Katılımcıların 10 Aralık’a kadar tekliflerini vermeleri gerekiyor. Daha sonra teklif sahipleri ile pazarlık yapılacak.

36 YIL SÜREYLE

Özelleştirme İdaresi, Derince Limanı’nı 36 yıl süreyle  “İşletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştiriyor. Liman ihalesine, Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde ilimizden de bazı grupların teklif vererek katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.