Derince Limanı işçileri eylemde

Derince Limanı işçileri eylemde

 Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı çıkan Liman İş Sendikası, liman önünde...

 

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı’nın özelleştirilmesine karşı çıkan Liman İş Sendikası, liman önünde eylem yaptı.

Sendikaya bağlı işçiler, ‘İşte Liman İş, işte direniş, Zafer kazanan emekçinin olacak’ sloganları eşliğinde ellerinde bayraklarla yürüyerek liman önüne geldi. Liman İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Akyurt yaptığı açıklamada, “Özelleştirilen limanlara öncelikle özelleşsin diye tam tamlar çalan Deniz Ticaret Odaları şimdi aynı fikirde değil. Hatta hizmetlerdeki ücretlendirmeden yana ciddi anlamda pişmanlar” dedi.

HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Derince Limanı’nın özelleştirilmesinde ki mantığın güzide limanları köreltmek olduğunu söyleyen Aykurt, “İşçi arkadaşlarımızın durumu apayrı bir durum. İşçiyi nereye göndersek gider, sesi çıkmaz. İnsanların hayatları, çocukların eğitimleri, gelecekteki planları hiçbirinin önemi yok. Buradaki bakış açısı işçinin bireyselliği değil, bugünkü iktidarın yandaşlarının dışındaki insanlara köle mantığında baktığını bir kez daha göstermektedir. Bizler Liman İş Sendikası olarak T.C.’nin bizlere vermiş olduğu anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Stratejik öneme sahip limanlar dünyanın hiçbir yerinde zarar etmez. Anlaşılıyor ki amaç farklı, nereye hizmet ettiği belli. Derince Limanı gerekli modernizasyon, alt yapı ve üst yapı teknik şartlarını eklediğimizde ister istemez dünya klasmanında kendi yerini bulacaktır. Bu gün küresel köy dediğimiz dünyada sınırlar kalkmıştır. Dünyanın tüm ana liman aktörleri Derince Limanı’nı bilmekte, mevcut işlerini Derince Limanı ile yürütmektedir. Satılan limanlara bakın kimseyi uzaydan getirmiyorlar. Aynı insan, aynı teknoloji var” şeklinde konuştu.

AKP’Lİ YÖNETİCİLERE TEPKİ

 

Derince Limanı’na talip olan Kocaeli Ticaret Odası’nı da sert bir dille eleştiren Aykurt, “KOTO, Muş Ticaret Odası ile kardeş oda olmuş. Bunların tek derdi ceplerini doldurmak. Yandaş olacağınıza haklı direnişimize destek olun. Körfez katliamına dur diyeceğiz, kenti seven herkesi buraya toplayacağız. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ‘Yeni yapılacak limanlara karşıyız’ dedi. Sayın Ergün sözünde duracak mı? Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, ‘Dubai Port için dava açtık’, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in ise, ‘Bir metre kare denizi bile doldurmayacağız’ demişti. Sözünüzde duracak mısınız” dedi.  Açıklamaya Kamu Sen ile Türk Ulaşım Sen Sakarya Şubesi de destek verdi. Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan yaptığı konuşmada, “Bizi sözleşme masasında satan Memur Sen burada da sattı” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.