Derdi memleket olanla her paydada buluşuruz

Derdi memleket olanla her paydada buluşuruz

AKP’de aktif siyasete 18 yaşında başlayıp 30’unda Gençlik Kolları Başkanlığı’na atanan Enes Altuntaş şahsı dahil her aktif siyasetçinin inandığı dava ve partide siyaset yaptığına dikkat çekip mesajı net verdi: Derdi memleket olanla her paydada buluşuruz

Pandemi sürecine takılan ülkemiz ve ilçemiz aktif siyasetinde ana kademeler yasal zorunluluktan ötürü kongrelerini, kimi zaman ertelemeli olsa dahi gerçekleştirdi. Siyasi Partiler Yasası’nda henüz tüzel bir hükmü olmasa dahi gençlik ve kadın kollarında ise süresi dolan partiler, bu sefer kongre yerine atamaya yöneldi. Adayların atama ile belirlendiği ve seçimleri tek adaylı, tek listeli gerçekleşen AKP’de de gerek gençlik gerekse kadın kollarında kongre geleneği sürdürülürdü ama süreçten ötürü bu dönem direk atama tercih edildi.

 

BAŞKANLIĞI CUMHURİYET

BAYRAMI’NDA AÇIKLANDI

 

AKP Gebze Gençlik Kolları’nın yeni başkanının Enes Altuntaş olduğu ise atama imzası aynı gün mü atıldı bilmiyoruz ama duyurusu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümüne, 29 Ekim 2020’ye denk geldi.

 

yonetim-listeeeee.jpg

 

 

Altuntaş 1.5 aylık bir çalışma sonrası aralık ve diğer tanımla 2020’nin son günlerine doğru yönetimini de oluşturdu. 2021’in ilk bir haftası içindeki programa yerel basın ziyaretlerini de dahil eden Altuntaş dün gazetemize de konuk oldu.    

 

DENEYİMDEN FAYDALANMAK İÇİN

Aynı partide aktif siyasette 12’nci yılına giren Altıntaş’ın ilk sözleri partili partisiz farkı gözetmeksizin özellikle kendilerinden yaşça büyüklerin tavsiyelerini dinlemek, deneyimlerinden faydalanmak istemi şeklinde oldu.

yonetim-020.jpg

Altuntaş’a ziyaretinde Teşkilat Başkan İbrahim Yılmaz ve Tanıtım ve Medya Başkanı Samet Albayrak ile birlikte yönetim kurulu üyeleri; Tanıtım Medya Birim Başkan Yardımcısı Aysun Yılmaz, Cem Yıldız, Faruk Demirtaş ve Mücay Şen eşlik etti.

enes-2.jpg

Heyet genel yayın yönetmenimiz Ahmet Zeki Ayar ve haber merkezinden Aktan Uslu’nun sorularını yanıtlarken ziyaret, röportaja dönüştü:  

 

SADECE DERDİNİ ANLATAN

BİR DİL DAHA MAKBUL!

 

  • Ülkemizde siyasetin dili çok gerildi ve tavandaki bu dil, tabanı da zaman zaman geriyor. Katılıyor musunuz?

 

  • Şahsi kanaatim, Türkiye’de siyaset biraz evrilmeye ihtiyaç duyuyor. Agresif siyaset artık vatandaş nezdinde eskisi kadar rağbet görmüyor. Sanki daha naif, kibar, sadece derdini anlatan bir dilin toplumda daha fazla değer gördüğünü hissediyorum. Agresif siyaset, en azından benim tarzım değil. Doğruyu haykırmak, yeri geldiğinde bağırmak lazım ama doğru dili seçmeyi de öğrenmek lazım.

 

ERKEN SEÇİME

İNANMIYORUM

 

  • Sizce, Türkiye’de erken seçim olur mu?

 

  • Ben erken seçim olacağına inanmıyorum işin açıkçası. Hem 2023 tarihinin ehemmiyeti, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olması hasebiyle, o tarihi değiştirmemek manasında bir erken seçim olacağına inanmıyorum. Fakat biz AK kadrolar olarak sahayı hiç boş bırakmadık, bırakmayız da.

 

BİR HAFTADA 450 ÜYE

YAPTIK. TEKRARLAYACAĞIZ

 

 

 

  • ‘Boş bırakmadık’ derken…

 

  • Cumhurbaşkanımız 2020 yılında, ‘1 yılda 1 milyon üye’ kampanyası başlatarak teşkilatlarımıza bir görev verdi. Çok şükür, bu görevin altından başarıyla kalktık. Geçtiğimiz hafta yönetim kurulunda yeni yönetimdeki arkadaşlarımıza bir hedef verdim ve bir hafta içinde sırf biz Gebze’de gençlik kolları olarak 450 yeni üye yaptık. Önümüzdeki Çarşamba (13 Ocak 2021) günü de yeni üye koçanlarını dağıtarak bu hafta yeni bir 450 üye daha yapacağız.

 

TÜM SANDIK KURULU

ÜYELERİNİ ARAYACAĞIZ

 

  • Üye çalışmalarımız ya da seçim işleri başkanlığımızın şu an Gebze’deki 900 civarı sandıkta sandık kurullarını oluşturma çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Sandık kurullarına yazdığımız bütün görevli arkadaşlarımızı oluşturduk ve önümüzdeki bir ay içinde tüm arkadaşların tek tek telefonla aramasını gerçekleştireceğiz. Seçimle alakalı bir sandık kurulu eğitim çalışması sürdürmeyi de planlıyoruz.

 

SİYASETTE İLK:

MUTFAK EKİBİ

 

  • Yönetim organizasyon yapınız ve çalışma planınız, programınız nedir?

 

  • Gençlik kurulu özelinde yönetim kurulumuzu, yedek yönetim kurulumuzu belirledik ama bir de Gebze siyaset tarihinde bir ilk olarak bir mutfak ekibi kuruyoruz. Bu ekip sahada kimsenin görmediği ve görmeyeceği, haftada veya iki haftada bir kendi özelinde toplantı icra eden, sadece proje ve fikir üreten bir ekip olacak.

 

2 MİLYON NÜFUSA

DAHA GÜÇLÜ EKİPLE

 

  • 30 kişilik bir yönetimimiz ve mahalle yönetimlerimiz var. Bunların haricinde, 67 kişilik bir ekiple ilçe nezdinde biz bu işi yapacağız. Yani yedek yönetim kurulu yedekte beklemeyecek. Gece nüfusu belki 460 bin olan Gebze’nin gündüz nüfusu 1 milyonu çok çok aşıyor hatta İstanbul ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden Gebze’ye gelen çalışanlarla birlikte 2 milyona ulaşıyor. Bu noktada ben 30 kişilik bir ekiple değil de daha güçlü, daha kalabalık bir ekiple hizmet etmek istiyorum.

SEKİZ KİŞİLİK TEŞKİLAT

KOMİSYONU

  •  
  • Bunun için icra kurulumuzu, başkan yardımcılarımızı belirledik. Görev dağılımını yaptık. Şimdi de bir teşkilat komisyonu kurduk. Sadece bir teşkilat başkanı ve bir iki yardımcısından ibaret değil. Teşkilat başkanının üç yardımcısı ile birlikte bir de koordinatörlük sistemiyle dört kişi de dışarıdan dâhil olacak. Toplamda sekiz kişilik ekiple 40 mahalleyi imar etmenin gayretindeyiz.

 

SAHAYA VARSIN GEÇ İNELİM

VURDUĞUMUZ’ SES GETİRSİN

 

  • Nasip olursa 15 günlük süre içinde bütün mahalle başkanlarımızı tek tek belirleyip, atamalarını gerçekleştirip mahalle yönetimleriyle birlikte toplantılarına ve projelerine hızlı bir şekilde başlamaları ümidindeyiz. İstedik ki önce asli unsurlarımızı oluşturalım. Kim ne iş yapacağını bilsin. 40 mahallemiz tamamen artık hâkim olsun. ‘Benim görevim bu desin’ ve ondan sonra da sahaya inelim. Aksak, topal bir şekilde sahaya inip işi yarım yamalak yapmaktansa 10 gün sonra yapalım ama her işimizde de ‘vurduğumuz’ yerden ses getirelim.

İSTEKLİ, ÇALIŞKAN,

AHLAKLI BİR EKİBİZ

 

mahalle-baskanlari.jpg

 

  • Yani ekibinize güveniyorsunuz…

 

  • Çok şanslı bir adam olduğumu düşünüyorum bu noktada. Gerçekten çok güzel bir ekip kurdum. Ekibimizdeki arkadaşlarımızın ilçe yönetimi noktasında siyaseten belki çok tecrübesi yok fakat hepsi gerçekten hepsi çok istekli, arzulu kardeşlerim. Mahallelerimizde daha önce görev yapmış, bu işin hamurunu, tozunu, toprağını yutmuş arkadaşlarımız. Derdimiz güzel işler yapmak, örnek olabilmek. O noktada biz hem çalışkan, hem ahlaklı bir ekip oluşturduk.

 

AK PARTİLİ YETİŞTİRME

ZORUNLULUĞUMUZ YOK

 

  • Yeni partililer kazandırmaya yönelik çalışmalarınız olacak mı?

 

  • Bazı toplantılarda şöyle bir cümle kuruyorum, yanlış anlayanlar oluyor: ‘İlçe yöneticilerim, mahalle başkanlarım. Hiç birinizin AK Partili yetiştirme zorunluluğu yok. Zorunluluğumuz şu: Ahlaklı, dinine imanına ailesine bağlı, kötü alışkanlıklardan uzak, toplumda ve arkadaşları arasında örnek teşkil eden bir gençlik yetiştirmek birinci sorumluluğumuz. ‘Bunların içerisinde AK Partili gençlik yetiştirin’ demiyorum. Bunları bir oluşturalım. Toplumdaki gençleri okumaya, ailesine faydalı olmaya sevk edelim. Ondan sonra o şekilde yanımızda olacak, bir şekilde biz onu AK Partili yaparız.’

 

KORKTUĞUMUZ BİZİM GENCİMİZ

KAYBOLMASI BİZİM SUÇUMUZ

 

 

  • Yanlış anlayanlar, nasıl anlıyor?

 

  • Bunu söylediğimde bana, ‘Sen niye AK Parti’nin Gençlik Kolları İlçe Başkanı olarak böyle radikal bir cümle kuruyorsun?’ diyorlar. Bence bu radikal bir cümle değil. Genç yetiştirelim ama öyle bir genç olsun ki; Osmanlı’nın başına 14 yaşında gelen biz ecdadımız var. Fatih Sultan Mehmet Han tam Haçlı Seferleri’nin ortasında geldi. Biz şimdi 14 yaşındaki genç bir kardeşimizi buradan Çayırova’ya gönderirken ailesi şartlardan sebep kaygılanıyor. Ama şartlar dediğimiz ne: Yolda o çocuğun başına bir hal gelmesinden korkuyor. Korktuğumuz aslında yine bizim memleketimizin gençliği. O noktada o gencin kaybolması da yine bizim suçumuz. Ben olayı öyle görüyorum.

 

İKTİDAR PARTİLİYİM. SIKINTILI

GENCİN SORUMLULUĞU DA BENDE

 

  • Neticede ben bugün AK Parti’nin yani iktidar partisinin gençlik kollarının ilçe başkanıyım. Türkiye ölçeğinde 19 yıldır iktidar olan bir partinin temsilcisiyiz. Kimse kusura bakmasın. Sokaktaki, sıkıntı olarak baktığımız gencin sorumluluğu da bende.

 

PARTİLİMİZ OLMASIN AMA

PARTİLİMİZ DE SOKAKTA YÜRÜSÜN

 

  • O genci topluma kazandırmak için ne yapmalı?

 

  • Arkadaşlarıma diyorum ki: ‘Bizim kardeşlerimizle, AK Partililer ile tabi ki oturalım ama arkadaş, bu arkadaşlar zaten bizim. Sen o ‘Kötü’ dediğin çocuğa git. Gerekirse paçasına sarılıp yalvaralım. İkna edemediğiniz adama beni çağırın. Ben sizin adınıza yalvaracağım. Yalvaralım. AK Partili olmasın ama benim en azından AK Partili gencimin de o sokakta yürümesine vesile olalım.’

 

 

 

MECLİS’TE DİĞER PARTİLERDEN DE

GENÇ ARKADAŞLAR OLSUN İSTERİM

 

  • Söylemleri hayata geçirmek için genç siyasetçilerin aktif siyasette, daha etkin yerlerde bulunması da gerekmez mi?

 

  • Enerjiyi kaybetmememiz lazım. Meclisin şu anda en genç milletvekili AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Rümeysa Kadak, 22 yaşındayken milletvekili seçildi. Ben şu sebeple çok memnunum. Bu da kabinede veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekten hizmet vermek için canı gönülden çalışan bütün partilerimizin milletvekilleri sonuçta hepsi bir zümreyi temsil ederek oradalar. Fakat 20-25 yaşındaki bir gencin taleplerini, istek ve arzularını anlayamayabiliyorlar. Bundan sebep TBMM’de AK Parti’den; CHP, MHP, İYİ Parti’den hep genç arkadaşlarımız olsun.

 

FAYDALANIP ANLATMAK YETMEZ

PROJE TASLAKLARI HAZIRLAMALIYIZ

 

  • Partiniz yerel yönetimlerde de iktidar ve sözünüz diğer partililere nazaran daha çok geçer. Bu anlamda siz Gebze Belediyesi’nden neyi, nasıl beklemektesiniz?

 

  • Biz gençler olarak da aslında şöyle eksikliklerimiz var. Biz ne yapıyoruz. Hükümetimiz, Gebze Belediyemiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, gençlikle alakalı bir çalışma yapıyor. Biz de bu çalışmadan faydalanıyor ve anlatıyoruz. Tamam anlatıyoruz da ben 40 mahallede teşkilatı olan bir yapının ilçe başkanıysam bizim de artık mahallelinin taleplerini doğru alıp, sadece sözlü değil gerçekten profesyonel dosyalarla taslak projeler hazırlayıp sunmamız gerekir.

 

  • ‘Sayın Belediye Başkanım. Siz böyle bir proje yaptınız. Şehrin meydanına gençlik merkezi yaptınız. Çok mutlu olduk fakat bir de şöyle bir proje var. Bunu da biz size sunduk’ demeli, sözlü ifadelerle bırakmayıp profesyonel anlamda sunmalıyız.

 

PROJE HAZIRLAYACAK

YETİDE EKİBİMİZ VAR

 

  • O zaman böyle bir yönteme dair hazırlığınız da var…

 

  • Şu anda bununla alakalı da Allah’ın izniyle yeni yeni bir düzen kuruyoruz. Hem dosyalama hem taslak hazırlama manasında tamamen profesyonel bir çalışma olacak. Şöyle de bir avantajım var. Yönetimimizdeki arkadaşların birçoğu ticaret erbabı, yani istihdam sağlayan arkadaşlar. Durum böyle olunca da taslak, proje hazırlama, sunma, öngörebilme, proje maliyeti hazırlama gibi konulara hâkimler. Hazırlamış olduğumuz projelerin maliyetlerini de hesaplayıp belediyeye vereceğiz.

 

“BAŞKANIM ŞUNU YAPALIM”

DEMEK YETERSİZ

 

  • Verdiğimiz her proje hayata geçmeyebilir. Ama en azından kendi özelimde söylüyorum. Mimarlık şirketim var. Hiçbir şey olmasa ben gece sabaha kadar çalışır, bu işin maliyetleri ile dosyasını hazırlar, belediyemize sunarım: ‘Efendim, buyrun. Böyle bir çalışma böyle bir rakama mal oluyor.’ Yaptırıp yaptırmamak ayrı mesele. Belediyemizin bütçesi uygundur değildir fakat sözlü olarak, ‘Sayın belediye başkanım şunu yapalım’ demek yetersiz. Bu adamlar da insan, unutabiliyorlar.

PROJE SUNMAKTA YETMEZ

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

  •  
  • Fakat bir dosya onda bir dosya bende olduğunda, bir sonraki hafta gidip proje takipçisi olduğumuzda, ‘Başkanım ne yaptın. Durum nedir. Başkanım ne oluyor’ yaklaşımlarında olmak lazım. Ben böyle yaklaşımların pozitif etki ve enerji olacağına inanıyorum. İnşallah güzel hayallerimiz var.

 

enes-1.jpg

 

GEBZE’DE SİYASET RENKLİ VE GÜZEL: Altuntaş, “Herkes inandığı bir dava, bir değer uğruna mücadele veriyor. O yüzden siyaseti seviyorum ben. Siyaset renkli olmalı. Gebze’de siyaset bu yüzden güzel. Jeopolitik anlamda değerli bir yerde fakat gerçekten çok farklı insan yapılarının olduğu bir coğrafyadayız aynı zamanda. O yüzden bu şehirde ben memnunum” dedi.

 

 

**

 

Derdi memleket olanla

her paydada buluşuruz

 

  • Yerel siyasetimizde ilçe başkanları uzun zamandır, gençlik kolları başkanları çok uzun zamandır bir araya gelmiyor…

 

  • Haklısınız…Neticede bahsetmiş olduğunuz bütün görev mensubu büyüklerimiz ya da arkadaşlarımız ciddi anlamda bir kitleyi temsil ediyor. Ben gençlik kolları başkanı olduğumda, Allah razı olsun geçen dönemin CHP Gençlik Kolları Başkanı kıymetli bir dostumuz aradı ve tebrik etti.

 

ONLAR DA BİZ DE GEBZE’YE

HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

 

  • ‘Günün’ finalinde şöyle bir şey var. Siyasi hayatımız belki bitecek veya bitmeyecek. Hepimiz Gebze’nin çocuklarıyız. Birbirimizin yüzüne bakacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki arkadaşlarım, -CHP’de bazı isimleri tenzih ederek söylüyorum, onların fikirlerine zerre saygım yok çünkü-  onlar da kendi inandıkları uğurda Gebze’ye hizmet etmek istiyor. Biz de aynı şekilde hizmet etmek istiyoruz.

HERKES İNANDIĞI PARTİDE

SİYASET YAPIYOR

 

  • Benim farklı siyasi partilerde çok yakın dostlarım, arkadaşlarım var. Dara düştüğümde gidip kapısında yardım isteyeceğim dostlarım var. Biz siyaset yapıyoruz. Ben Cumhurbaşkanımızın önderliğinde partimizin ülkemize ciddi hizmetler yaptığına ve yapacağına inandığım için bu partide siyaset yapıyorum. Keza orada bu görevi icra eden arkadaşlar da bu sebeple oralarda görevlerini icra ediyorlar yani. Bunu bilmek lazım.

 

SİYASET YAPARKEN VURUP SONRA

TRABZONSPOR’U KONUŞABİLİYORUZ

 

firtina-trabzonspor-dernegi.jpg

 

  • Siyaset yapmaya başladığımızda o dost dediğimiz arkadaşlara bir vuruyoruz. Farklı siyasi partilerde görevleri var. Ama ondan sonrasında bir Trabzonspor’u konuşup kahkaha atabiliyoruz. Ya da yemek yiyebiliyoruz çünkü derdimiz belli. Bu tabi dediğim gibi, kişiden kişiye değişir. Bir PKK’lı yani bir HDP’li ile bunu yapmam zaten. Ama her kim olursa olsun derdi memleket olan, siyasi fikri her ne olursa olsun o kişiyle her paydada buluşuruz.

 

 


 

**

 

Ana kademeye destek olur

Projeyi il gençlik ile yaparız

 

  • Siyasette ilçe gençlik kollarının bir üstü, il gençlik kolları. Hiyerarşiye göre veya sizce ilçelerin gençlik kollarının il gençlik kolları ve ilçe ana kademe yönetimi ile ne tür bir ilişki ağı olmalı?

 

  • Yani aslında tam olarak da öyle değil. AK Parti’de. Biz örnek verdiğiniz sıkıntıları yaşamıyoruz. Bizim buradaki çalışmamız şöyle. Biz ana kadememize destek oluruz. İl başkanlığımızın nezdinde projeler yaparız. Bizim proje lokomotifimiz, ana kadememiz değildir. Ana kadememizin programlarına katılımcı oluruz. İl ve genel merkez gençlik kollarımızın programlarının da icracısı oluruz.

 

RECEP KAYA İLE ÇALIŞMAKTAN

KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

 

recep-kaya-ile-6-ekim-2020-001.jpg

 

  • AK Parti ciddi anlamda istişare kültürü oturmuş bir hareket olduğu için sürekli birbirimizle de istişare halindeyiz. Birbirimizin eksiklerini o şekilde kapatabiliyoruz. İlçe Başkanımızın bir ifadesi var. ‘AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı uçağının kanatları, kadın ve gençlik kollarıdır’ diyor. Recep Bey gibi bir ilçe başkanı ile çalışıyor olmaktan kendi adıma, şanslı atfediyorum.

 

İCRA NOKTASINDA İL’E

ÇALIŞMALARDA İLÇE’YE

 

yonetimin-ilk-toplantisiiiii.jpg

 

  • Çünkü hem günümüzüm mecburiyeti olan sosyal medyaya çok iyi kullanıyor olması, geçmişte gençlik kollarında siyaset yapması, bizim bütün istek talep arzu ve ihtiyaçlarımıza biz söylemeden karşılık veriyor olması avantajımız. Kendisi de yaşamış bazı sıkıntıları, bu noktada bizi hiç yormuyor. İnisiyatif ve üzerimizdeki yükü alan bir başkana sahibiz. İcra noktasında il’e, çalışma noktasında tabi ki uyumlu olmak mecburiyetiyle ilçeye bağlıyız.

**

 

8 Mart’ta gülmeli

eğlenmeli etkinlik olmaz

 

 

  • Aktif siyasette bazı günler önemli. Önümüz 8 Mart. Hazırlığınız var mı? 8 Mart sizce ne?

 

  • 8 Mart’ın belki de ne olduğunu pek çok insan bilemiyor. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü, hadi kadınlar için bir şey yapalım.’

 

  • Aslında 8 Mart’ın bekrauntu (arka alanı, arkası) var. 8 Mart’ta gerçekten, kan akmış. Bu noktada, gülmeli eğlenmeli bir etkinlik olmaz.

 

karanfil-001.jpg

 

  • Biz bu sebeple 8 Mart’ta, bugüne kadar icra ettiğimiz bütün programlarda bir eğlence olmaksızın bayanlarımıza sadece bir çiçek takdiminde bulunduk.

 

BİLİNÇLENDİREN PROGRAMLAR

 

 

  • Bunu bir eğlenceye çevirmiyoruz fakat benim dönemimde biraz daha farklı kreatif (yaratıcı) işler yapma hayalimiz var. 8 Mart’ta da aslında bazı şeyleri hatırlatır programlar yapacağız. Hatırlatmadan kastım belki pandemi engelinden sebep bir salon programından ziyade sosyal medyada bilinçlendirme önceliği olan programlar icra etmeliyiz.

**

 

Belediyeye yapılması için

çalıştay projesi sunduk

 

  • Üniversitelisiniz ve üniversiteli gençlere çok iyi anlıyorsunuzdur…

 

  • Geçtiğimiz yıl şöyle bir program icra etmiştik. Teşkilat başkanı idim, sonrasında başkanvekili oldum. O dönem başlatmıştım ama maalesef bir şekilde sekteye uğradı. İlçe başkanımızın değil benim hatamdı, ben çok ilgilenemedim. Bir hayalim vardı.

 

PARTİLİLERDEN PARTİLİ

GENÇLERE MESLEK SUNUMU

 

  • Özellikle üniversite sınavlarından, gençlerimizin üniversiteler için bölüm tercihlerini yaptığı dönemden bir hafta 10 gün bir ay öncesinde, teşkilatlarımızdaki genç, başarılı; avukat, mimar, mühendis, doktoru alıp bu genç kardeşlerimizle tanıştırıp, ‘Bak arkadaş mimar mı olmak istiyorsun. Bak işte başarılı, 24 yaşında, kendi işyerini açmış bir mimar. Yönetimimizde şu anda mimar, mühendis, avukat arkadaşlarımız var. Geçmişte bu şekilde bir program icra edebildik.

BİLEN BİLDİĞİNİ BİLMEYENE ANLATSIN

  • Fakat şu anda yönetimimizdeki kardeşlerimizle tahminen, daha ikinci toplantımızda şunu söyledim. Bizim yapmamız gereken şey bir, sosyolog psikolog getirelim. Gelip bu arkadaşlara konusunu anlatsın. Yönetimimizde Tansu Akbaba Hanım var. Avukat ve çok da güzel bir dile sahip bir hanımefendi. Tansu Hanım’a avukatlığı anlattıralım. Diğer arkadaşlar inşaatı, mimarı, doktoru anlatsın. Ki gençliğin mimarı konusunda yol gösteren, örnek kişiler olmalı. Çünkü bizim asli unsurumuz, asli görevimiz bu.

 

BÜYÜKGÖZ ÇALIŞTAY

PROJEMİ KABUL ETTİ

 

zinnur-ile.jpg

 

  • Genç arkadaşlarımızın belki para verseler ulamayacağı sempozyumlar, çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Belediye başkanımıza da yine dört ay önce, başkanvekili olduğum dönemde bir çalıştay projesi sundum. Hatta öyle bir çalıştay ki ikinci etabını kendi tamamlayacak, liderlerin ödül aldığı bir çalıştay. Başkanın kendisi de sağolsun, kabul etti. Kültür müdürlüğüne dosya halinde sundum.

 

BİRİ YAPSIN DA KİMİN

YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL

 

  • Pandemi sebebiyle salonlarda kalabalık programlar icra edemiyoruz fakat bunu belediye yapacak bu arada, teşkilat değil. Bunun yapılabilmesi için kalabalığa ihtiyaç var. İnşallah bu yapıldığında belki, ‘Teşkilat yaptı’ diye bir söylemimiz olmayacak ama önemli değil. Gençliğe faydalı olsun da kim yaparsa yapsın, biri yapsın yani.   

 

enes-3.jpg

 

ÇALIŞKAN VE ADALETLİ OLACAĞIM: Enes Altuntaş, “Arkadaşlarımıza, çalışma ekibime de söylediğim bir şey var. Ben gencim. Diyorum ki ben hata yapacağım, eksiklerim olacak. Yanlışım inşallah olmaz. Sözünü verdiğim tek şey çalışkan ve yönetimim noktasında adaletli olacağım. Bir eksiğimiz, gediğimiz olduğunda basın tarafından da uyarılmakta imtina etmeyeceğim” dedi.

 

 

**

 

Siyasette Gökhan

Orhan gibiler olmalı

 

 

ELÜSTÜ’NÜ ÇOK SEVERİM

  • İYİ Parti Gebze Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü abiyi gerçekten çok severim. Güzel de sohbetimiz var. Her gördüğünde hatırımı sorar, ‘İyiyim abi’ derim. ‘Sen bir İYİ olsan ne güzel olur’ falan der. Ben biliyorum ki burada hepimiz bir amaca hizmet ediyoruz. Hepimizin ortak paydası kendi bildiğimiz fikirler üzerinden Gebze’ye hizmet edebilmek. Bunu bilerek aslında birbirimize sağduyulu davranmak lazım.  

 

YILMAZ’IN O TAVRINA

SAYGI GÖSTEREMEM

 

  • Ama şimdi, önceki dönem CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, HDP İlçe Başkanı polis tarafından inceleneceğinde Musa Bey gidip HDP’ye güvenlik görevliliği yaptı. Buna saygı gösteremem.

 

GÖKHAN ORHAN İLE ABİ

KARDEŞ SOHBET EDERİZ

 

  • Ama şu anda Gökhan Orhan Bey’in çok takdir ettiğim, gerçekten güzel çalışmaları var. Adam doğruyu yapıyorsa ben şimdi bu adama nasıl, ‘Yanlış yapıyor’ diyebilirim? Programlarda denk geliyor ve her seferinde abi kardeş olarak çok keyifli sohbet ediyoruz. Çokta yaş farkımız yok. Kendisi de gençlik kollarından gelme. Hatta açık ifade edeyim. Böyle isimlerin bölgemizde herhangi bir partide siyaset yapmasından da memnun olanlardanım. Olsunlar.

RECEP DURSUN EZİYET OLDU

 

Az evvel örnek verdiniz ama Recep Dursun Bey’in avukatlığının Gebze’ye getirdiği hiçbir fayda yok. Recep Bey’in özellikle Yavuz Selim ve Hürriyet Mahalleleri’nde avukatlık konusunda Gebze’ye getirdiği en ufak bir fayda yok. Geçmişte de Mustafapaşa’da aynı hatalarla vatandaşa eziyet oldu adam.

 

 

**

 

Enes Altuntaş’dan inciler..

 

Sana oralet veriyorduk

Şimdi kahve veriyoruz

 

 

 

Ülkemizdeki aktif siyasetin Amerika’daki gibi olmasından ben de endişe ediyorum artık. Kastım şu. Biden ve Trump’ın teke tek sohbetlerinde; “Şımarık çocuk”, “Sen aptalsın” gibi hoş olmayan tarzları vardı.

 

Ezberlenmiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ama neden? Bu şunun gibi: ‘Nobel’in bir barış ödülü olarak aplike (Motiflerin bir kumaştan bir başka kumaşa işlenmesi) edilmesini şahsım adına saçmalık olduğuna inandığım gibi bir gün!’

 

Teşkilatta konuşurken abilerimize, ‘Abi, yanlış anlamayın da siz bu memleketi en fazla 2023’e götürürsünüz. 2053 ve 2071 bende. Yaşlısınız. Benim ekibim genç. 19 - 20 yaşında arkadaşlarımız var yönetimimizde. Ülkenin geleceği bunlar’ diyorum.

 

Teşkilatımızda çay ocağına bakan Dursun Amca var. Dursun Amca, “Hey gidi. Sana eskiden Oralet veriyorduk. Şimdi kahve veriyoruz” dedi. Teşkilatlarda büyüdük.

 

Biz hiçbir adama, yarın yüzüne bakamayacak hale geldiğimiz bir ifade, dil kullanmayız. Kimse eleştirilemez değil. Dert vatansa, milletse, memleketse sabaha kadar eleştiririm de, tartışırım da, boğazına sarılırım da. Ama ibrenin öbür tarafa kaymaması lazım, öbür tarafa kaydımı sıkıntı.

 

**

 

Kimdir?

 

Aslen Trabzon/Sürmene eşrafından olan İnşaat Mühendisi Enes Altuntaş, 1991 yılında Gebze’de dünyaya geldi.

baba-ogul-001.jpg

 

AKP Gebze İlçe Teşkilatı kurucu yöneticilerinden, 12 yıl boyunca teşkilat yönetiminde icra kurulunda görevler üstlenen, halen genel ve yerel seçimlerde teşkilatını Yüksek Seçim Kurulu’nda temsil eden Zekeriya Altuntaş’ın oğlu.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat mezunu.

AKP’de aktif siyasete 2009’da mahalle teşkilatında başladı. Gençlik Kolları’nda başkan yardımcılığı, teşkilat başkanlığı ve başkanvekilliği gibi görevlerde bulundu. Üniversite yıllarında Sakarya Üniversitesi’nde ÜNİAK ekiplerinde görev yaptı, üniversite teşkilat başkanvekilliği görevini üstlendi.

 

Siyasi partiler pandemiden ötürü kadın ve gençlik kollarında bu süreçte kongreye gitmedi, 2020 yılının aralık ayında ilçe başkanlığına direk atandı.

Darıca, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Maker Yapı Mimarlık ve Gayrimenkul’un kurucu ortağı ve yöneticisi. Bekâr.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.