“Depreme hazırlıklı olmalıyız”

“Depreme hazırlıklı olmalıyız”

   Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği...

 

 

 

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Deprem Haftası kapsamında düzenlenen "Deprem Farkındalığı ve Hazırlık Çalışmaları" konulu Kocaeli Deprem Çalıştayı düzenlendi.

Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmada; “Kocaeli’ye de depremsellik boyutunda baktığımızda birinci kuşakta yer almaktadır. 1999 yılında yaşanan depreme baktığımızda Marmara bölgesinde en çok etkilenen il Kocaeli’dir. Hasar gören binalara baktığımızda yine en fazla hasarlı yapının olduğu yer Kocaeli’dir. Kocaeli; depremsellik boyutuyla baktığımızda daha hassasiyetle yaklaşılması gereken bir konumdadır. Birinci derece deprem kuşağının yanında yer almasının yanında önemli ve kritik sanayi tesislerine sahip olması ayrı bir hassasiyet gerektiriyor.

DUYARLI OLMALIYIZ

Depremde en önemli konu duyarlılığı ve farkındalığı en üst noktalara taşımaktır. Özellikle genç kuşaklarımız yaşanan depremleri bilmiyor olabilir. Bu bakımdan bu konuyu sürekli gündemde tutmak ve bu konuya hazırlıklı olmak durumundayız. Depremler olacak ve bunları önleyecek bir mekanizma henüz yok. Ancak depremin zararlarını önleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.