Deprem yardımlarına çöktünüz mü?

Deprem yardımlarına çöktünüz mü?

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye depodaki yardım malzemelerini sordu, ‘’Deprem yardımlarını sakladınız mı? ’’diye sordu. Öte yandan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM gündemine taşıdı, ‘’Yardımlara Belediye eliyle çöktüler.’’dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Çayırova Belediyesinin 6 Şubat depreminde yapılan yardımları deposunda sakladığı haberlerine ilişkin iddiaları Çayırova Belediye başkanı Bünyamin Çiftçi’ye sordu.
Acur, “Büyük acı yaşadığımız Kahramanmaraş depremlerinin seneyi devriyesine birkaç gün kala Çayırova Belediyesi hakkında atılan bir iddia hepimizi sarstı. Çayırova Belediyesinin 6 Şubat depreminde yapılan yardımları deposunda sakladığı ifade edildi. Hatta belediye deposunda çekilen fotoğraflar da kamuoyuna yansıdı.

AK Parti döneminde olmaz denilen her şeyi ne yazık ki gördük. Usulsüzlüklere, etik dışı davranışlara dönük her türlü örneğe şahit olduk. Fakat böylesi akıl almaz bir davranışı asla tahmin edemezdik.
Yeniden adaylığı kesinleşen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye soruyoruz: Türkiye gündemine de yansıyan bu olayla ilgili neden açıklama yapmıyorsunuz? Bu sessizliğinizin bu vahim iddiaları kabul ettiğiniz anlamına geldiğini size ve kamuoyuna duyurmak isteriz.” dedi.

TÜRKKAN TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
Öte yandan iddiaları İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM gündemine taşıdı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veri.
Türkkan şunları ifade etti:
‘’Kocaeli ve Çayırova halkının 6 Şubat 2023 günü yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmak için gönderdiği yardımlara Belediye eliyle çöktüler. Çayırova Belediyesi tüm bunlar yetmezmiş gibi milletin yardımlarını, 31 Mart öncesi seçmene kendi yardımıymış gibi yutturmaya kalkıyor. Yaşanan bu aymazlığı Meclis gündemine ve İçişleri Bakanlığına taşıdım. Sonucunu da takip edeceğim.!’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum