“Deprem toplanma merkezi nerede?”

“Deprem toplanma merkezi nerede?”

Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak’ın 3 yıldır peşini bırakmadığı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da belediye meclislerinde sözünü verdiği Millet Bahçesi 3. Etapta tam donanımlı deprem toplanma merkezi yok oldu.

Türkiye güne saat 04.08’te Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. Deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Darıca’da da hissedilen depremde vatandaşlar yataklarından uyanıp dışarıya koştu. Yaşanılan deprem, akıllara bir kez daha Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak’ın göreve geldiği günden bu yana 3 yıldır peşini bırakmadığı tam donanımlı deprem toplanma merkezini akıllara getirdi. Darıcalıların can güvenliğini düşünen Özkan Sarıtoprak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a bıkmadan, usanmadan ‘tam donanımlı deprem toplanma merkezi’ önergesi vermişti. Darıca Belediyesi Eylül ve Ekim ayı meclislerinde Millet Bahçesi’nin 3. Etabına tam donanımlı deprem toplanma merkezi yapılacağının sözünü veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın sözü havada kaldı.

 

SÖZ HAVADA KALDI

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın paylaştığı ‘Millet Bahçesi 3. Etap’ çalışmalarında ‘Tam Donanımlı Deprem Toplanma Merkezi’ yer almadı. 1 değil tam 2 kere söz veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın sözü ise havada kaldı. Darıcalıları adeta kandıran, verdiği sözleri unutan Bıyık’a Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak tepki gösterdi. Yaptığı yazılı bir açıklama ile Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a verdiği sözü hatırlatan Sarıtoprak şunları söyledi; “Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, hem Eylül ayı hem de Ekim ayı belediye meclisinde verdiğimiz önergelere cevaben Millet Bahçesinin 3. Etabında ‘Tam Donanımlı Deprem Toplanma Merkezi’ yapılacağına dair tam 2 kere söz verdi.

 

YİTİRİLECEK BİR CANIN HESABINI KİMLER VEREBİLECEK?

Ancak, başkanın kamuoyu ile paylaştığı projede ‘Tam Donanımlı Deprem Toplanma Merkezi’nin yerinde adeta rüzgarlar esti. Bizim her zaman kastettiğimiz alt yapısıyla, üst yapısıyla Darıca’nın tamamını mağdur etmeyecek şekilde yapılacak bir deprem toplanma merkeziydi. Boş bir alanın deprem toplanma alanı olması hiçbir şey ifade etmez. Yaşanılacak olası bir felakette çadırsız, paket gıdasız, susuz, giyeceksik ve yakacaksız kalmamak üzere tasarlanmış bir merkez eksikliği 220 bin nüfuslu Darıca’nın en büyük problemlerinden biri. Yaşanılacak büyük İstanbul depreminde yine bir kış günü bu şekilde yaşanılmayacağı ne malum?

 

KAMUOYU BİR AN ÖNCE AYDINLATILMALI

Deprem bizi uykuda bulduğunda sarsıntılar bittikten sonra nerede bulunacağız? Yakınlarımızla nereye gideceğiz? 220 bin nüfuslu Darıca’da yaşanılacak olası felakette kimler suçlu olacak? Yitirilecek bir canın hesabını kimler verebilecek? İkiyüzlü bir belediye başkanı istemiyoruz. Şayet Muzaffer Bıyık’ın bize söz verdiği gibi millet bahçesinin 3. Etap çalışmalarında tam donanımlı deprem toplanma merkezi var ise paylaşılan detaylarda neden yer verilmedi? Eğer deprem toplanma merkezi 3. Etapta var ise vatandaşlarımıza neden eksik bilgi verildi? Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’tan bir an önce kamuoyunu aydınlatacak şekilde açıklama bekliyoruz” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.