Deprem Şehitleri Ormanı’nda bin fidan dikildi

Deprem Şehitleri Ormanı’nda bin fidan dikildi

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında yüzyılın afeti dolayısıyla düzenlenen Deprem Şehitleri Ormanı Fidan Dikme Etkinliği Kocaeli Vali Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ağaç ve orman sevgisini aşılamak, geleceğe nefes olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık’ın yanısıra, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Büyükşehir Belediye Başkan V.  Mustafa Soydabaş, Vali Yardımcısı Ali Ada, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan, İzmit Orman İşletme Müdürü Esra Karali, daire müdürleri ile Kocaeli’de bulunan afetzede vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen Vali Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık, Deprem Şehitleri Ormanı olarak belirlenen 14 hektar sahanın tamamına 22.400 adet fidan dikiminin gerçekleşeceğini belirtti.

GELECEĞE NEFES OLUNDU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı kurmak için belirlenen 14 hektar sahada 1.000 adet fidanının toprakla buluşturulacağını belirten Kocaeli Valisi Yardımcısı Vali V. Ekrem Çalık, bugünün aynı zamanda Nevruz Bayramı olduğuna değinip, herkesin Nevruz Bayramı’nı kutlayarak bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ladin, servi, mazı ve sahil çamından oluşan bin adet fidan Deprem Şehitleri Ormanı’na dikilmek suretiyle toprakla buluşturularak geleceğe nefes olundu.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.