Deprem bölgesindeki çocuklar sanatla buluşuyor

Deprem bölgesindeki çocuklar sanatla buluşuyor

Türkiye'nin lider * kişisel temizlik markası Duru, deprem bölgesindeki projelerine devam ediyor. Hijyen ihtiyacının arttığı yaz aylarında Hatay’daki çadır kentlerde "Kişisel Temizlik İstasyonları" kuran Duru, şimdi de İhtiyaç Haritası iş birliği ile Mutlu Çocuklar Atölyesi’nde çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya destek oluyor. Marka, çocukların sosyal, psikolojik ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı amaçladığı etkinliklerle bölgede bulunmaya devam edecek.

Bu yıl tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşayan Türkiye, depremin yaralarını kenetlenerek aşmak için çalışıyor. Depremin ilk günlerinden itibaren bölgede en çok ihtiyaç duyulan kişisel temizlik ihtiyacını karşılamak için çalışan Duru, yaz döneminde, Hatay’da 10 adet “Kişisel Temizlik İstasyonu” kurarak depremzedelerin yardımına sundu. Duru’nun devam edeceği etkinliklerin odağında ise çocuklar var. İhtiyaç Haritası ile bölgedeki 250 konteynerlık konteyner kentte “Mutlu Çocuklar Atölyesi” projesini başlatan Duru, depremden en çok etkilenen kesim olan çocukların travma sonrası ruhsal iyileşmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Duru’nun “Mutlu Çocuklar Atölyesi”nde çocukların, resim ve ebru gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra, yaratıcı drama dersleri ile de iletişim becerilerini geliştirerek kendilerini daha iyi ifade etmeleri sağlanacak.

Deprem bölgesindeki 6-10 yaş arasındaki çocukların sanat yoluyla hayatla daha sıkı bağlar kurmaları için yola çıktıklarını belirten Evyap Kişisel Temizlik Pazarlama Müdürü Beste Kaya, proje hakkında şunları söyledi:

“Du<lgeyi çok yakından takip eden ve ihtiyaçları en iyi bilen sivil toplum kuruluşlarından biri olan İhtiyaç Haritası ile iş birliği yaptık. Proje, 17 Ekim’de resim atölyesi ile başladı. Katılım sağlayan çocuklara temel çizim bilgisi, renk bilgisi, perspektif hakkında temel eğitimler verilecek. Atölye sayesinde çocukların kendi yeteneklerini ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlayıp özgüven kazandırmayı, odaklanma sürelerini artırıp dikkat gelişimlerine destek olmayı amaçlıyoruz. Atölyelerde çocukların yaptığı resimlerle proje sonunda “Cumhuriyet’in 100. Yılı Sergisi” düzenlemeyi hedefliyoruz. Ebru atölyesinde ise çocukların estetik duyarlılığın gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, zamanı doğru kullanma, motivasyon, yaratıcılık ve olumluluk gibi yeteneklerinin güçlendirilmesi amaçlandı. Yıl sonuna kadar devam edecek proje kapsamında son olarak yaratıcı drama atölyeleri yapılacak. Bu eğitim sayesinde çocukların olumlu düşünebilme, özgüvenlerini güçlendirme ve takım olarak iş birliği yapabilme özelliklerinin geliştirilmesi fiziksel, zihinsel, duygusal v<i”ni toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Deprem bölgesindeki çocukların geleceğe biraz daha umutla bakmalarına destek olabilirsek ne mutlu bize.”

*Sıvı Sabun, Katı Sabun ve Duş Jeli kategorilerinin birleşiminden oluşan Kişisel Temizlik kategorisindeki markaların Toplam Türkiye’de, Mayıs 2022 ile başlayan ve Nisan 2023 itibarıyla sona eren son 12 aylık dönemde ve toplamında adet bazında.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.