Depolama alanlarının ömrü uzayacak

Depolama alanlarının ömrü uzayacak

Kocaeli genelinde atık dönüşümünü maksimum seviyeye çıkarmak için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleriyle birlikte yapılan çalışmalarla kent genelinde sıfır atık uygulamasının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda her ay düzenlenen Sıfır Atık Projesi Değerlendirme toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Gökmen Mengüç başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman’ın yanı sıra ilçe belediye başkan yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. 

BELEDİYE BAŞKANLARI BİR ARAYA GELECEK

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Gökmen Mengüç, belediye başkanlarının da katılacağı bir toplantı planladıklarını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bu konuya son derece önem verdiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, “Bertaraf edilecek atıkların kaynağında ayrıştırılması, mevcut ve kurulacak depolama alanlarının ömrünün uzatılması açısından son derece önemlidir” dedi.

Kocaeli’de hali hazırda Atık Getirme Merkezleri 6 ilçede bulunuyor. Kent halkının kaynağında ayırdıkları atıkları bırakabilecekleri Atık Getirme Merkezleri bu noktada önem kazanıyor. İl genelindeki bu merkezlerinin tüm ilçelere yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.