“Denizanalarının çoğalma nedeni kirlilik değil, doğa olayı”

“Denizanalarının çoğalma nedeni kirlilik değil, doğa olayı”

Deniz analarının kirlilik nedeniyle kıyıya vurduğuna dahil ulusal ve yerel basına yansıyan haberlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan açıklamada denizanalarının çoğalmasının nedeni kirlilik değil, iklim değişikliklerine bağlı sıcaklıklar olduğu ifade edildi.

 

ÇOĞALMA NEDENİ KİRLİLİK DEĞİL

Kocaeli’nde yaşanan olayda denizanalarının aşırı bir şekilde çoğalmasının deniz kirliliği olarak gösterildiği haberler ulusal ve yerel basına yansıdı. Çıkan haberlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmaları yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından detaylı bir rapor hazırlandı. Raporda, denizanalarının çoğalmasının nedeninin kirlilik değil, iklim değişikliklerine bağlı sıcaklıklar olduğu belirtildi.

 

ARTIŞIN NEDENİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada denizanalarının artışının son yıllarda tüm dünyada gözlemlendiğine dikkat çekildi. Küresel iklim değişikliği ile birlikte zaman zaman hava sıcaklığındaki ani artışlar, ayrıca yağışlar sonrası ve ani sıcaklık artışıyla karların erimesi sonucu dereler vasıtası ile denize taşınan besin elementleri sayesinde bu artışın yaşandığı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.