Deniz Poyraz cinayeti Gebze’de kınandı

Deniz Poyraz cinayeti Gebze’de kınandı

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz için HDP Gebze tarafından Gebze’de basın açıklaması düzenlendi. Cinayetin kınandığı açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katıldı

hdp-109.jpg

17 Haziran Perşembe günü HDP İzmir İl Örgütü’ne düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için Gebze’de basın açıklaması yapıldı. HDP Gebze İlçe Örgütü tarafından 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına katılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “Deniz Poyraz gerçek ve politik bir kadın cinayetidir, katliamdır. Türkiye’nin tüm meydanlarında özgürlük, barış, adalet, huzur mutluluk özgürlük isteyenler olarak; her türlü kötülüğe, katliamlara, yozlaşmaya her şeye rağmen insanlığı yeşertmek, ülkenin geleceğini kurtarmak, barışı yaşatmak için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

KATILIM

 

hdp-103.jpg

Basın açıklamasına HDP Parti Meclis Üyesi Çiçek Arıç, Gebze İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu ve İlçe Başkanvekili Menderes Yıldız, HDP İlçe Örgütleri’nin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra CHP Gebze ve Dilovası, Emek Partisi ve SOL Parti Gebze, ESP Gebze, Eğitim-Sen Gebze, İHD Kocaeli, UİD-DER Gebze, BDSP Gebze ve dergi çevrelerinden başkan, yönetici ve üyeler katıldı.

ÜST DÜZEY ÖNLEM

hdp-102.jpg

Gebze Polisi’nin yoğun güvenlik önlemi aldığı açıklama esnasında HDP Gebze İlçe Örgütü’nden meydana gelen partililere yakın mesafeden polis eşlik ederken kent meydanında da iki sıra tel çit dizilerek basın açıklamasının yapılacağı bir alan oluşturuldu. Bu alan ile vatandaş bağı, ses iletişimi hariç engellendi. Basın açıklamasında ilk olarak Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, İHD Kocaeli İl Temsilcisi Azize Adıgüzel, SOL Parti Gebze İlçe Sekreteri Arif Buğra Aydoğan ve BDSP temsilcisi saldırıyı kınayıp taziye dileklerini iletti. HDP Parti Meclis Üyesi Çiçek Arıç ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın konuşmalarının ardından HDP Gebze İlçe Örgütü’nün açıklamasının İlçe Eşbaşkanı Meryem Uslu tarafından okunmasıyla basın açıklaması sona erdi.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

 

hdp-105.jpg

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Deniz Poyraz’ın katili Hüda Gencer’in ifadesinde, parti binasında daha fazla partili olması durumunda katliam yapma isteğini ortaya koyduğunu belirtip, “Öncelikle partimizin, HDP halkının, bütün Türkiye halkının başı sağolsun” dedi.

BAHÇELİ HEDEF HALİNE GETİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MHP Grup toplantısında Deniz Poyraz’a dair söylediklerinin iktidarın niyetini bir kez daha ortaya çıkarttığını kaydeden Kaya, “Bugün MHP Genel Başkanı canlı yayında, açık bir şekilde soykırım çağrısı yaptı. Bütün HDP’lileri hedef haline getirdi” diye konuştu.

HALKA BUNU YUTTURAMACAKSINIZ

 

hdp-106.jpg

20 yıllık AKP iktidarı boyunca kadına şiddetin nasıl zirvelere ulaştığını gördüklerini; AKP, MHP ve bileşenlerinin Türkiye toplumu içinde insanları nasıl kinle nefretle dönüştürdüğüne bu iktidarda şahit olduklarını kaydeden Hüda Kaya, “Bize bölücüsünüz, hainsiniz, teröristsiniz diyorlar. İstanbul’a biz mi ihanet ettik de hain biziz. Bu ülkenin yeraltını yerüstünü her gün biz mi talan ediyoruz, bu ülkenin insanlarının ekmeğini biz mi çalıyoruz, biz mi uluslararası çetelere ülkeyi peşkeş çekiyoruz, trilyonları dünyanın her coğrafyasında gizli hesaplara biz mi kaçırıyoruz? Bu insanların iliğini kemiğini sömürdünüz. Nefesini, özgürlüğünü, ekmeğini çaldınız. Utanmadan siz yurtsever oluyorsunuz, biz hain oluyoruz öyle mi? Halka bunu yutturamayacaksınız” diye konuştu. Kaya ayrıca özetle şunları söyledi:

Kadın cinayetleri politiktir dediğimizde, karşımıza çıkıp Türkiye adalet ülkesidir diyorlar utanmadan. Deniz Poyraz gerçek ve politik bir kadın cinayetidir, katliamdır.

HAKLARIMIZI MÜCADELE İLE KAZANDIK

1 Temmuz İstanbul Sözleşmesi’nden resmen çıkılacak gün olacak. Mecliste tüm partilerin oylarıyla kabul ediliyor ama yasa dışı şekilde tek başına bir adam çekildiğini söylüyor. Bu kadar ağır bedeller vermiş kadınlar olarak bir kez daha ilan ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi ile tüm haklarımızı Recep Tayyip Erdoğan ile değil kadın mücadelesi ile kazandık. Kazanımları ne Erdoğan’a, ne iktidarın karanlık güçlerine vereceğiz. Mücadelemize sahip çıkacağız.

Vatanseverliği Devlet Bahçeli’den öğrenmeyeceğiz. Biz, bize hain diyenlerden daha fazla bu ülkeyi seven insanlar olarak insanları ayırımsız şekilde seven insanlar, herkesin barış, adalet, güven içinde mutlu yaşayan bir ülke hayaliyle, emek veriyor ve bedel ödüyoruz.

GERÇEK SUÇLULARI BİZ YARGILAYACAĞIZ

 

hdp-107.jpg

1000’lerce insanımız sadece barış ve huzur içinde yaşama isteminden ötürü cezaevlerinde. Bu yaptığınız mahkeme salonlarında bu ülkeye gerçekten ihanet eden, halkın ekmeğini çalan adaleti yok eden gerçek suçluları biz yargılayacağız. Bu da yakın zamanda gerçekleşecek. AKP’nin çiftliğe çevirdiği ülkede herkes hiçbir ayırıma tabi tutulmadan herkes AKP’den kurtulduğumuzda nefes alacak. O günlere, özgürlüğe, adalet ve barışın gerçekleşmesine çok az kaldı.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.