Deniz Gezmiş anmasına polis engeli  

Deniz Gezmiş anmasına polis engeli  

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Deniz Gezmiş ve arkadaşları için yapmak istedikleri yürüyüş ve basın açıklamasında olaylar çıktı.

 

 

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bugün saat:17:00'de bir yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. Gebze Yeniçarşı girişinde toplanan grup buradan 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na yürümek istedi. Ancak polis grubun Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının olduğu afişle yürümelerine izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup ve polisler arasında gerginlik çıktı. Polisin ve grup itişerek meydana kadar yürüdü.

2-012.jpg

Meydana gelen grup burada saygı duruşunda bulunduğu esnada kimliği belirsiz bir kişi ses sistemine tekme atması üzerine basın açıklaması yapmak isteyen grup gence yakalamak istedi. Ancak polis kimliği belirsiz kişiyi yakalayarak gözaltına aldığı daha sonra da serbest bırakıldığı iddia edildi. Yaşanan olaylarda başta CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz olmak üzere çok sayıda kişi polisin şiddetine maruz kaldı.

 

CHP’li Musa Yılmaz’ı polisin bu tavrını kınayarak, “Polis bugün sınıfta kaldı.” dedi. Yaşanan olayların ardından grup basın açıklamasını yaparak dağıldı. Olayların ardından CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz polis amirleri ile olaylarla ilgili konuşurken polis amirleri ise ‘Genciz heyecanlıyız’ yönünde sözler kışkırtıcı bulundu.3-005.jpg4-001.jpg

 

1-006.jpg

 

Haber: Hanifi Surun

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.