Dengeli, tutumlu,  hizmet odaklı bulduk

Dengeli, tutumlu, hizmet odaklı bulduk

Gebze Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporunu Gebze BM AKP Grubu adına değerlendiren grup sözcüsü Mahmut Yandık çalışmaları dengeli, tutumlu ve hizmet odaklı bulduklarını söyledii. Rapor Hasan Soba ve Sefa Zengin tarafından da poziitif değerlendirildi

Gebze Belediye Meclisi AKP Grubu Sözcüsü Mahmut Yandık faaliyet raporu üzerine yaptığı değerlendirmede, 2020’de belediyenin yapması gereken temel hizmetleri aksatmadan yaptığının, pandemiyle etkili mücadele ettiğinin, gelirlerini düzgün topladığın, sarfiyatta tutumlu tasarruflu olduğun görüldüğünü söyledi.

BAŞAT BİR YERLEŞİM YERİ

 

mahmut-yandik-003.jpg

Yandık, “Metrosuyla, sanayi kent geçişleriyle, ulaşımıyla, yeşil alanıyla, millet bahçeleriyle, daha birçok kültürel, sosyal, fiziksel yatırımlarıyla Gebze, İstanbul ve Kocaeli’nin arasında başat bir yerleşim yeri olacaktır. Bu hususta Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri’nin koordineli çalışmalarını diliyor ve onlara güveniyoruz.

DENGELİ, ŞOV YAPMADAN

 

gebze-belediye-meclisi-nisan-2021---106.jpg

Bu kapsamda 2020 içinde dengeli, hizmet odaklı, şov yapmadan belediyemizi yürüten belediye başkanımıza, tüm çalışanlarımıza, meclis üyelerimize şahsım adına ve AK Parti Grubu adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DOLU DOLU, TEFERRUATLI

 

 

gebze-belediye-meclisi-nisan-2021---113.jpg

Yandık açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: Belediye kentin, mahallenin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan, karar organları seçimle belirlenen tüzel kişiliklerdir. Bu kapsamda önümüzde dolu dolu, teferruatlı hazırlanmış bir faaliyet raporu var.

İSTİKRARLI, OPTİMUM

BİR PERSONEL YAPISI

2018’de tüm çalışanların sayısı bin 700 iken 2019’da bu rakam bin 613’e düşmüş, 2020’de ise 45 zabıta alımına karşın bin 600 olmuştur. Belediyemiz istikrarlı ve optimum bir personel yapısıyla işleri idare ettiğini göstermektedir.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMADI

 

gebze-belediye-meclisi-nisan-2021---148.jpg

Ayrıca yakın zamanda çalışma barışına katkı sunan, belediye şirketlerimizi ilgilendiren, fevkalade doyurucu, güzel bir çalışma (Yeni dönem TİS kast ediliyor) yapmışlardır. Personel sayısı işçi dostu teşviklerle azaltılmıştır, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamamıştır.

GELİRDE YÜZDE 36’LIK ARTIŞ

2020 yılı öngörülen bütçe 370 milyon, gerçekleşen gelir 424 milyon, giderse 285 milyon.

2019’da bütçe 448 milyon, gelir 310 milyon, gider 282 milyon.

2019’a göre 2020’de gelirde yüzde 36’lık artışa ulaşılmıştır.

2019 ile 2020 giderleri ise hemen hemen aynıdır.

2020 sarfiyat giderinde personel gideri 117 milyon lira. Bunun içinde, şirket personeli ve giderlerinin yüzde 30’un altında kaldığını düşünüyorum.

YATIRIM GİDERİ DAHA YUKARI ÇIKACAKTIR

Sermaye, doğrudan yatırım giderleri 41 milyon TL’dir ve bütçenin yüzde 14’üdür. 2021, 2022’de daha yukarı çıkacağını düşünüyoruz.

2019’da İller Bankası payımız toplam bütçe gelirleri içinde yüzde 37 iken 2020’de yüzde 29’ düşmüş. Bu da Gebze Belediyesi’nin kira vesaire gibi daha sağlıklı, daha kurumsal bir gelire kavuştuğunun göstergesidir.

Özetle belediyemiz takdire şayan şekilde, gelirlerin toplamında şahin, giderlerin toplamında tasarrufa önem vererek ortaya çıkmaktadır.

VATANDAŞIN İLETİŞİM

KANALI RAHATLATILDI

 

Ana başlıklarda belediye faaliyetlerini şöyle özetleyebiliriz.

Özellikle sosyal mecralarda iletişime önem vererek vatandaşın belediyeyle iletişim kanalı rahatlatılmıştır.

İKİ MAHALLEDE 538

VATANDAŞ TAPU ALDI

Yavuz Selim ve Hürriyet, öteden beri kanayan bir yara. Belediyemiz hassasiyetle, kadastral tapularını vermek için süratle devam ediyordu.

538 vatandaşımız tapusunu resmen aldı. 3 bin 300 parselden bin 987 hak sahibi vatandaşımız müracaatta bulundu. Değişik aşamalarda işlemleri devam ediyor.

Bin 112 vatandaş ise, encümenden satışına çıkmış ve ödemelerine devam etmektedir. Yüzde 60’ın üzerinde, tapu başvurusu olmuştur. Konu ciddi şekilde takip edilmektedir.

DOĞALGAZ YAYILIYOR

Doğalgazda önemli başlangıç yapıldı. Yavuz Selim’de doğalgaz altyapısı yüzde 80 oranında tamamlandı. Yaz sonuna kadar iki mahallenin tüm doğalgaz altyapısı tamamlanacaktır umut ediyoruz.

TAHAKKUK VE TAHSİLATTA

YÜZDE 100 ARTIŞ SAĞLANDI

Fen işlerinin asfalt, teretuvar vesair işlerini fevkalade, mükemmel yaptığı gözlemlenmektedir. Sarı Cami projesi hızla devam ediyor. Eski adliye sarayı, tadilat hızla sürüyor. Gebze halkına önemli hizmetler sunacaktır. İşletme iştirakler, takdire şayan, hem tahakkuk hem tahsilatta 2019’a kıyasla yüzde 100 artış oldu.

KÜLTÜR SANAT PANDEMİNİN

GÖLGESİNDE KALDI

Pandemi belediyenin kültürel sosyal etkinliklerini azalttı. Eğitim kültür hizmetlerimiz pandeminin gölgesinde geçti.

Park bahçeler, parkların canlı şekilde bakım ve temizliğini yürütmek apayrı bir iş. 2020’de ayrıca Gebze’ye dokuz park kazandırıldı.

Sosyal yardımlar, gıda ve koli olarak 13 bin civarı yardım yapıldı.

TEMİZ GEBZE SLOGAN OLMAKTAN ÇIKTI

400 bin nüfusa sahibiz ama gündüz bölgenin ticaret merkeziyiz. Ayrıca İstanbul ve Kocaeli’nin ilçelerinden sanayiye gelenler, çok ciddi bir temizlik yükü getirmektedir. Belediyenin temizlik işini halkımızı çöpe, çukura, moloza maruz bırakmadan titizlikle yürütmektedir. Sıfır atık faaliyetleriyle Gebze çevre yönünden rahatladı. Temiz, yeşil Gebze slogan olmaktan çıktı.     Pandemide ilaçlama ciddi yürütüldü.”

**

 

Mülkiyet sorunu çözülmeden

Gebze huzura kavuşamazdı

 

** Gebze BMÜ AKP Üyesi Sefa Zengin, Gebze Belediyesi’nin 2020’de sorunlara günlük değil temel çerçeveden çözüm ürettiğini söyledi. Zengin tapu edindirmelere atfen, “Mülkiyet sorunu çözülmeden Gebze huzura kavuşamazdı” dedi

 

Gebze Belediye Meclisi’nde son bir yıl imar komisyonunda yer alıp önümüzdeki bir yıl çevre ve sağlık komisyonunda başkanlığı üstlenen AKP Meclis Üyesi Sefa Zengin, birçok soruna sahip Gebze’de sorunların çözümünde günü kurtaran değil sorunun temeline inilen bir anlayışta hareket edildiğini söyledi.

MÜLKİYETTE SORUNUN ÇOĞU ÇÖZÜLDÜ

 

sefa-zengin.jpg

2020 yılı faaliyet raporuna dair söz alan Zengin, “Başkanımız ve belediyemiz bu konuda çalışma başlattı. Her ay önümüze gelen mülkiyet sorunu vardı ve bu sorun çözülmeden, huzura kavuşulmazdı. Bu konuda çalışma yapıldı. Belediyemiz kaynak gösterdi. Devreye ikili ilişkiler girdi. Sorunun birçoğu çözüldü. Diğerlerinin çözümü için çalışmalar sürüyor” dedi.

YAPILAN PLAN SAHADA UYGULANABİLMELİ

Zengin ayrıca şunları kaydetti:  “Planlama sorunu vardı. Planlar ne kadar çok ve iyi olursa belediye o kadar dengeli olur. Nüfus dağılımı o kadar dengeli ve şehirleşme o kadar güzel olur. Ama plan yapılırken, sahada uygulanması gerekiyor.

KÖYLERDE PLANSIZ YERİMİZ YOK

Köylerde, imar planı olmayan yerimiz yok. Bunların ayrıca imar uygulaması yapılması gerekiyor. Planları ne kadar iyi uygularsanız, hem altyapı üretmiş hem şehrin dengeli gelişmesini sağlamış olursunuz. Hem de hızlı şekilde yapılaşmayı sağlarsınız. Belediyemiz yaklaşık bin 700 hektar alanda çalışma başlatmış, bir kısmı bitmiştir. Bir kısmı devam etmektedir. Bir kısmının çalışması da hala yapılmaktadır.

İMAR UYGULAMALARINI DA

BELEDİYEMİZ YAPIYOR

Bugün de (02 Nisan 2021 Cuma) bir tane Pelitli Bölgesi’nden geldi. Müteahhit, imar uygulaması çalışmalarını bizim belediyenin kendi personeli yapıyor. Normalde, özel sektör yapar. Özel sektöre, biraz hızlı ama pahalı yaptırırsınız. Ama eğer sorun varsa, özel sektör sizi sorunun çözülmesi noktasında beklemez. İşler yarım kalır ve kangren olur. Belediyemizde ise işleri harita ve emlak istimlak müdürlükleri yapmaktadır. Gayretliler, istekliler, arzulular.

EMLAK İSTİMLAKA ÖZEL TEŞEKKÜR

Önümüze sürekli uygulama imar planları gönderiyorlar. Altyapısı zor, aylarca süren bir çalışma. Problem yaşamayalım, mahkemelik olmasın diye çaba gösteriyorlar. Meralar, orman alanları gibi yerler var. Belediyemiz harita, emlak istimlak müdürlüğü ekipleri engelleri kaldırmak için çalışmaktadır. Bu konuda özellikle emlak istimlak müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum.

DOĞALGAZ DÜZENLİ

YAPILAŞMAYI DA ETKİLEYECEK

Ayrıca mahallelerimize olsun, köylerimize olsun doğalgaz götürme çalışması yapılmaktadır. Bildiğim kadarıyla üç köy hariç hemen hepsine doğalgaz getirilecektir. Bu da köylerdeki vatandaşın yerleşik hayata geçmesine sebep olacaktır. Köylerde nüfus artışı belki olacak ama en azından Gebze nüfusu dengelenmiş olacaktır. Doğalgaz nüfus dengesi ve düzenli yapılaşmaya da etki edecektir.”

**

Mülkiyet sorunları giderildi

 

hasan-soba-001.jpg

Gebze Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında faaliyet raporu görüşülürken meclise, Meclis 1’nci Başkanvekili Hasan Soba başkanlık etti. CHP’den Saide Arslan Çalışkan, partisinden Mahmut Yandık ve Sefa Zengin’in değerlendirmelerinin ardından oylama öncesi kısa bir değerlendirmede bulunan Hasan Soba şunları kaydetti:

CİDDİ SOSYAL YARDIMLAR

“Genel olarak değerlendirdiğimizde tapu mülkiyet sorunları giderilmiştir. Büyükşehir ve Kaymakamlık ile bir bütün olunarak komple değerlendirdiğimizde ciddi sosyal yardımlar yapılmıştır. Kira gelirleri çok ciddi oranda artmıştır. 45 zabıtanın göreve başlamasına karşın giderler düşmüştür. Tasarruflu davranılmış, gelirler artırılmıştır.  Rapor da en ince ayrıntıya kadar detaylıca hazırlanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.