Deneyyap Atölyelerinde sınav heyecanı

Deneyyap Atölyelerinde sınav heyecanı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Deneyyap Atölyelerini ziyaret ederek Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan'dan bilgi aldı.

Deneyap Teknolojileri Atölyesi, ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin tespit edilmesi, bu gençlerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması, gençlerin takım çalışması, yenilikçi düşünce, proje geliştirme odaklı eğitim programları ile daha üretken olabilmeleri amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu Türkiye genelinde Gençlik Merkezleri’nde kurulmaya başlandı. Bu kapsamda Kocaeli’de kurulan iki Deneyap Atölyelerinden bir tanesi de Gebze’de kuruldu.

 

SINAVLAR 11-25 EKİM TARİHLERİNDE YAPILACAK

Gebze Gençlik Merkezi’nde bu yıl kurulan “Deneyap Teknolojileri Atölyesi Seçme Sınavı” 11-25 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılıyor. Sınava katılan öğrencilerden Ortaokullar için 100 öğrenci, liseler için 60 öğrenci seçilerek bu atölyelerde 3 yıllık bir eğitim verilecek. Ortaokul sınavına 5. ve 6. Sınıflar, lise sınavlarına ise 9. ve 10. Sınıflar girebiliyor. Alınacak öğrenci sayısının iki katı kadar öğrenci e-sınav sonucuna göre uygulama sınavına çağrılarak becerileri tespit edilmeye çalışılacak. Hem yazılı hem de uygulama sınavından alınan sonuçlar toplanarak bir sıralama yapılacak ve bu sonuca göre ilk 100 öğrenci Ortaokul programına 60 öğrenci ise lise programına alınacak. Verilecek eğitimler 3 yıl süresince devam edecek.

Öğrenciler projelerini Teknofest’te sergileyecekler. 11 farklı program içeriği uygulanacak. Bu programlar;

1. Tasarım ve Üretim

2. Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti

3. Yazılım Teknolojileri

4. Siber Güvenlik

5. Enerji Teknolojileri

6. Havacılık ve Uzay Teknolojileri

7. Yapay Zekâ

8. Nano Teknoloji ve Malzeme Bilimi

9. İleri Robotik

10. Robotik ve Kodlama

11. Mobil Uygulama

 

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de önceki gün Deneyap Atölyelerini ziyaret ederek Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan'dan bilgi aldı. Öğrencilerin sınav heyecanını yerinde inceleyerek başarı dileklerinde bulundu. Gençlerimiz adına böyle bir imkân sunulmasından dolayı emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

 

manset-2-021.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.